Шави: Не коментирам думите на Моуриньо за Меси


Н. Гавазов

Шави: Не коментирам думите на Моуриньо за Меси

Полузащитникът на Барселона Шави е убеден, че мачовете с Реал Мадрид за Суперкупата на Испания ще бъдат решаващи за края на сезона. Както е известно, двата гранда на испанския футбол ще се срещнат помежду си на 23 и 29 август и според много от специалистите, именно резултатът в тези два двубоя ще определи носителя на „Златната топка" за 2012г.

„Ще се борим за всички титли. Суперкупата е трофей с много голямо значение в морален аспект и ние ще направим всичко възможно да го спечелим", заяви Шави за RNE Radio 3.

Както е известно, наставникът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо заяви по-рано, че звездата на каталунците Лионел Меси не заслужава да получи „Златната топка" тъй като не е спечелил нищо през сезона. Шави обаче се измъкна от въпроса на водещия и избягна да бъде вкаран в конфронтация, коментирайки че приема нормално думите на Моуриньо, който се опитва да защити Кристиано Роналдо.

„Ние не разбираме футбола по друг начин, освен да се конкурираме на терена. Правим всичко възможно да побеждаваме там, а не извън него и не искам да коментирам какво е казал Моуриньо. Неговите думи са нормални, защото иска да спечели играч на Реал Мадрид, така както например Висенте Дел Боске би искал трофея да бъде в ръцете на испанец, независимо дали той е от Реал Мадрид или Барселона", каза още полузащитникът на каталунците.

 

  Сподели
90