Ибра и Меси вкарват, Барса бие ПСЖ на дузпи (видео)


И. Ангелов

Ибра и Меси вкарват, Барса бие ПСЖ на дузпи (видео)

Отборите на Барселона и ПСЖ не успяха да се победят в редовното време на контролната си среща след 2:2, и след дузпи каталунците надделяха с резултат 6:3. И в двата състава присъстваха повечето от големите имена в отборите, но светлините бяха насочени към Златан Ибрахимович и Лео Меси по традиция. Двете звезди успяха да се разпишат.

Всичко започна в 7-ата минута след гола на Рафиня. Голът бе дело на грешка в отбраната. През първата част добра работа вършеха Карлес Пуйол и Хавиер Масчерано за гостите, като двамата не даваха много място за Ибрахимович. Междувременно Лео Меси в типичния си стил тормозеше отбраната на ПСЖ, но без успех.

В 53-ата минута Меси имаше възможност да изпълни дузпа и вкара, макар че тя не трябваше да бъде отсъдена. Алексис Санчес падна в полето без да има контакт с бранител, но симулацията му бе успешна. 7 минути по-късно Ибра вкара дузпа, след като Монтоя сгреши в наказателното си поле.

В 75-ата минута правилно бе отменен гол на Сеск Фабрегас, а по това време постройката на Барселона вече бе в титулярната си форма. В този момент Тито Виланова реши да експериментира с отбраната си, като направи няколко промени. В 79-ата минута Меси премина през трима и подаде добре, но Тейо стреля високо.

В 82-ата минута Камара вкара с глава, Пинто нямаше шансове. Според предварително уговорените правила при равенство двата тима трябва да преминат директно към дузпите и именно това се случи:

1. Първи за Барселона вкара Меси - 3:2

2. Хорау пропусна за ПСЖ - 3:2

3. Шави вкара за Барса - 4:2

4. Гамейро също не вкара - 4:2

5. Фабрегас реализира своята дузпа - 5:2

6. Арманд вкара за ПСЖ - 5:3

7. Жерар пике реши срещата с победен гол - 6:3

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
94