Алба: Ще играя за най-добрия отбор в света


А. Павлов

Алба: Ще играя за най-добрия отбор в света

Жорди Алба призна, че е сбъднал мечтата си, след като се завърна в Барселона с трансфер от тима на Валенсия. Испанският национал, който вкара втория гол за "ла фурия" при разгрома с 4:0 над Италия на финала на Евро 2012, прекара седем години като юноша в каталунския гигант, преди да напусне през 2005 година. Почти седем години по-късно Алба се връща на "Камп Ноу", след като Барселона го закупи от Валенсия за сумата от 14 милиона евро.

"Щастлив съм да се върна у дома при своето семейство и приятели. Сбъднах мечтата си", сподели Алба пред медиите по време на първата си пресконференция като играч на Барса.

"Никой не иска да чуе, че трябва да си тръгне от Барселона, но моята съвест беше чиста и аз напуснах с високо вдигната глава. Вярвах в себе си. Преди бях нападател, сега съм ляв бек", коментира бранителят своята съдба около и след напускането на каталунците.

Как обаче се променят времената - от нападател в юношеските си години сега Алба е невероятният ляв бек на световния и европейски шампион Испания. Изглежда, "блаугранас" направиха изгодна покупка от "Местая", като 23-годишният защитник е развълнуван от факта, че на клубно равнище ще играе редом до някои от най-силните играчи в света.

"Ще играя за най-добрия отбор в света и искам да се адаптирам към него възможно най-бързо. Познавам философията и повечето футболисти на Барселона. Разбирам се чудесно с тях. Мога да заявя, че когато имахме ангажименти с националния отбор на Испания, те ми казваха, че искат да дойда в Барса", коментира Жорди Алба.

След като през последния сезон каталунците изгубиха титлата в Ла Лига от Реал Мадрид, Алба е наясно, че идва в тим, който ще търси отмъщение срещу големия си враг в борбата за първото място в испанския елит. Въпреки напускането на Пеп Гуардиола, европейският шампион с "ла фурия" има увереност, че Тито Виланова е човекът, който отново ще изведе отбора до титлата. Алба не скри впечатленията си от първоначалните разговори с новия наставник на "блаугранас".

"Когато приключи европейският шамионат, говорих с Тито и той ме поздрави за това, че се съгласих да дойда в Барселона. Виланова е много способен треньор, сигурен съм, че ще изживеем изключителен период с него", завърши новото попълнение на носителя на Купата на Краля.

  Сподели
187