Реал ще доближи критично Барса след Ел Класико


.

Реал ще доближи критично Барса след Ел Класико

До преди няколко седмици феновете на Реал Мадрид едва ли са вярвали, че тимът им ще има шанс да се пребори за шампионската титла в Испания. “белия балет” изоставаше доста зад лидера Барселона, а и каталунците газеха наред и не се виждаше, къде ще изпуснат точки. Това обаче се случи о от 12 те станаха само 4. В събота вечерта е Ел Класико на “Сантяго Бернабеу”, в което може да серии титлата.

Реал посреща Барса с висок дух след серията от победи и най-вече последният успех над Севиля с 4:2  като гост с хеттрик на Раул. Лос Меренгес няма турнири, които да го разсейват, тъй като отдавна отпадна от Шампионската лига и Купата на Краля. Последната загуба на тима в Примера бе именно от Барса в първия мач на Хуанде Рамос начело – 0:2. От тогава Реал има 17 победи и един равен срещу Атлетико Мадрид.

Барселона е в много по-тежка серия от своя домакин. Първо имаше тежък мач с Валенсия завършил 2:2, после дойде домакинството на Челси и след здраво блъскане англичаните измъкнаха благоприятно 0:0. Само 4 дена след Ел Класико е реванша на “Стамфорд Бридж”. Преди всичко “сините” от Лондон показаха, че атомното нападение на Барса може да бъде спряно. Реал обаче ще трябва да атакува и ще се открие доста повече.

Добрите новини в лагера на Реал са, че крилото Ариен Робен тренира наравно с останалите. Гути със сигурност е аут заради изкълчен глезен. С разтежение е и Уесли Снайдери той вероятно ще пропусне двубоя. Габи Хайнце е възстановен от травмата си в коляното, но Пепе е наказан за следващите 9 мача.

Защитникът на Барса Рафа маркес е аут до края на сезона след контузия в коляното получена срещу Челси. Мартин Касерес и Габи Милито също са с травми, но за щастие на Гуардиола всички нападатели са на линия, въпреки кютека с Челси и твърдите единоборства , в които участваха Анри, Ето’о и компания.

За Реал е настъпил идеалния момент да победи съперника си. Мачът е на живот и смърт. Каталунците са разсеяни от тежките си срещи в Европа, а и ще са доста уморени. Те ще мислят и за реванша в сряда в Лондон. Допълнителен фактор е и публиката, която ще помогне на домакините за победата.

Вероятни състави:

Реал Мадрид: Касияс, Рамос, Метцелдер, Канаваро, Кайнце, Ласана Диара, Гаго, Игуаин, Ван дер Ваарт, Робен, Раул

Барселона:  Валдес, Алвеш, Пуйол, Пике, Абидал, Шави, Кейта, Иниеста, Меси, Ето’о, Анри

Последни 5 мача:

Реал Мадрид: ППППП
Барселона: РРППР

Прогноза – 3:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
219