Моуриньо: До две години Реал трябва да спечели ШЛ


Н. Гавазов

Моуриньо: До две години Реал трябва да спечели ШЛ

Старши-треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо разказа за близките планове на отбора, сред които влиза спечелване на Шампионска лига. Както е известно, столичани сложиха край на хегемонията на Барселона в Испания, спечелвайки титлата в Примера дивисион, но в най-престижния европейски клубен турнир „бланкосите" достигнаха до полуфинал, където претърпяха поражение от Байерн Мюнхен.

„Щастието беше с мен и аз съм благодарен на Бог, че успях да спечеля два пъти Шампионска лига. Някои от моите играчи никога не са познавали подобно чувство, ето защо ще се стремим към десета титла в това състезание. Но ще си вършим работата спокойно и няма да бързаме. Ако всичко върви по план, след два поредни полуфинала, ние може да спечелим турнира в следващите една - две години", заяви Моуриньо за RNE Radio 3.

„Сега трябва да сложим край на празнуването и да започнем да мислим за бъдещето. Играчите трябва да се съсредоточат върху Евро 2012, а аз да се захвана с работа и да помисля над следващия сезон. Реал няма да почива на лаврите си. Ние спечелихме титлата с невероятни показатели. Ако в началото ми бяха предложили да стана шампион с 90 точки и 80 вкарани гола, аз щях да се съглася без да се замислям. Но така постигнахме невероятни рекорди. Историята на Реал познава много постижения, но тези момчета заслужават признание за това, че спечелиха 100 точки", каза още португалеца.

 

  Сподели
73