Барселона - Реал Мадрид - El Clasico por El Trofeo


П. Пенков

Барселона - Реал Мадрид - El Clasico por El Trofeo

Барселона - Реал Мадрид
Стадион: "Камп Ноу", Барселона
Дата: 21.04.2012г.
Час: 21:00
Съдия: Алберто Ундиано Майенко


В събота от 21:00 часа Барселона и Реал Мадрид се изправят в най-очаквания сблъсък от испанското първенство, изхода от който ще реши титлата в Примера дивисион. Каталунците са гонещи първата позиция, която за момента се заема от белия балет, като разликата между двата отбора е само четири точки. Именно те поддържат живи надеждите на Барса, тъй като при евентуален успех в Ел Класико разликата ще бъде намалена само на точка, което ще увеличи шансове им за трофея в края на кампанията. Съставът на Пеп Гуардиола няма какво да губи, но евентуална победа би съживила мечтата за требъл, тъй като Барселона вече е финалист в Купата на Краля и е на крачка от финала в Шампионска лига. През настоящата седмица Барселона претърпя загуба с 1:0 при гостуването си на Челси в полуфинален сблъсък от Шампионската лига, поражение което ще окаже влиянието си при предстоящия реванш на "Камп Ноу".

Статистика показва, че Барса нямат загуба в последните си 34 мача от Примера дивисион, като са отбелязали общо 96 попадения от началото на кампанията. В момента каталунците целят да подобрят рекорда си от сезон 73г.-76г., когато отбора не е допуснал загуба в цели 73 срещи у дома, като моментното постижение на Барса е 54 мача.

Мениджърът Пеп Гуардиола се очаква да даде почивка на Карлес Пуйол, който изигра пълни 90 минути в двубоя с Челси, като го замени с Жерар Пике. Педро вероятно също ще получи титулярно място срещу Реал Мадрид, поради добрата форма, в която се намира и доброто му представяне в срещите срещу белия балет. Ерик Абидал, Давид Вия и Андреу Фонтас са отсъстващи от състава на каталунците.


Реал Мадрид успя само веднъж в десет срещи да победи вечния си съперник откакто Жозе Моуриньо пое поста мениджър на клуба. Въпреки равенството 2:2 през януари, Реал Мадрид бяха по-добрия от двата отбора, като вероятно ще заложат на същия стил игра, който се оказа резултатен срещу каталунците. Евентуална победа и спечелените три точки ще подсигурят трофея на мадридчани, тъй като до края на кампанията остават само пет срещи. Реал Мадрид, както съперника си Барселона, е на път да напусне Шампионската лига в полуфиналната фаза, след като тази седмица състава претърпя поражение с 2:1 при гостуването си в Мюнхен.

Реал са в серия от 18 мача без загуба в първенството, като последната такава им беше нанесена именно от Барселона с 3:1 през декевмри миналата година. Ако успеят да отбележат гол в събота мадридчани ще подобрят постижението си от 107 гола в един сезон от Примера, рекорд който е от сезон 89г.-90г.

В двубоя с баварците Фабио Коентрао беше предпочетен пред Марсело, но този път Моуриньо е решил да остави португалеца на резервната скамейка в сблъсъка на "Камп Ноу". Най-големия въпрос пред Моуриньо е дали да намали атакуваща мощ на тима с цел да добави допълнителен играч в полузащита. При този по-дефанзивен стил на игра поруталецът ще се надява на равенство, което ще запази разликата между двата отбора отново на 4 точки. Карим Бензема вероятно ще бъде предпочетен пред Гонсало Игуаин, тъй като французинът успя да разпише цели три пъти срещу Барселона през този сезон.

Барселона ще направи всичко възможно за да спечели трите точки в този двубой, докато Реал Мадрид вероятно ще заложат на по-дефанзивни действия, които при евентуално равенство ще запазят преднина им такава каквато е била преди началото на сблъсъка.

Прогноза: Барселона - Реал Мадрид 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Барселона:

03 април Барселона - Милан 3:1 (Шампионска лига)
07 април Реал Сарагоса - Барселона 1:4 (Примера)
10 април Барселона - Хетафе 4:0 (Примера)
14 април Леванте - Барселона 1:2 (Примера)
18 април Челси - Барселона 1:0 (Шампионска лига)

Реал Мадрид:

04 април Реал Мадрид - АПОЕЛ Никозия 5:2 (Шампионска лига)
08 април Реал Мадрид - Валенсия 0:0 (Примера)
11 април Атлетико Мадрид - Реал Мадрид 1:4 (Примера)
14 април Реал Мадрид - Спортинг Хихон 3:1 (Примера)
17 април Байерн Мюнхен - Реал Мадрид 2:1 (Шампионска лига)


Досегашни срещи:

Барселона - Реал Мадрид

218 срещи
85 победи за Барселона
46 равенства
86 победи за Реал Мадрид
Голова Разлика: 364:351 за Реал Мадрид


Коефициенти от bet365:
Барселона - 1.61
Равен - 4.00
Реал Мадрид - 5.00

Коефициенти от Offsidebet:
Барселона - 1.65
Равен - 3.75
Реал Мадрид - 5.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
148