Да си рефер на Ел Класико е трудна задача


И. Ангелов

Да си рефер на Ел Класико е трудна задача

Бившият рефер Раул Гарсия де Лоса настоя, че да си официалното лице на срещата между Барселона и Реал Мадрид е по-трудно от всеки друг мач. 65-годишният чувства, че да вземеш в ръцете си дербито е нещо специално и трябва голяма личност, за да издържи на напрежението и да не се поддаде на паниката.

Goal.com цитира: "Много е специално да те наградят с Ел Класико. Всеки, който казва нещо различно, лъже. Не може да сравниш никоя среща с тази. Това е най-трудната за реферите битка. Никой не те улеснява."

"Мачовете между Реал Мадрид и Барселона бяха най-важните за мен. Да си рефер в тази среща е по-важно и по-труно отколкото да поемеш полу-финал в Шампионска лига, например."

"Трябва да си топ арбитър за тази работа и да си голяма личност. Важно е да не слушаш нищо около теб. Не е важно какво мисли Жозе, нито Гуардиола."

"Целта е винаги да се завърши при 22 човека на терена. Трябва да е ясно, че всеки играч се готви различно за мача. Някои са доста агресивни, повече от други. Tи трябва да определиш границите на агресията."

  Сподели
80