Кройф: Барселона не може да спечели титлата


Н. Гавазов

Кройф: Барселона не може да спечели титлата

Легендата на Барселона и световния футбол Йохан Кройф смята, че Барселона няма как да спечели титлата в Испания, след като изостава на десет точки от своя исторически съперник Реал Мадрид. В същото време холандецът за пореден път атакува остро „белите", като този път действията му бяха продиктувани заради критиките от щаба на „Кралския клуб" към съдийството в Испания.

„Барселона не може да спечели Ла Лига, просто не е по силите им, независимо колко са добри. Не могат да триумфират с шампионската титла, защото когато си 10 точки зад Реал при 12 кръга до края просто не можеш да спечелиш, дори и да биеш във всичките си срещи до края", написа Кройф в своя статия публикувана в El Pereodico.

„Това, което виждам обаче, е как класата на Барса расте пропорционално на съмненията, които Реал поражда. Докато играчите на Пеп Гуардиола не са обременени от нищо, тези на Жозе Моуриньо виждат призраци навсякъде", добави холандеца.

„Реал постоянно си търси оправдание, когато губи. Срещу Малага и Виляреал не се справиха по-лошо, отколкото когато играха с Бетис и Райо Валекано. Те спечелиха мачове, в които не заслужаваха да спечелят, и направиха равенства, когато направиха всичко, за да победят. Толкова е просто", пише още Кройф.

 

  Сподели
62