Еузебио: Роналдо е добър, но най-добрият е Меси


Н. Гавазов

Еузебио: Роналдо е добър, но най-добрият е Меси

Легендата на световния футбол Еузебио смята, че най-добрият играч в света е Лионел Меси. Според символа на Бенфика, звездата на Барселона е много по-техничен и по-решителен в действията си, отколкото своя колега в Реал Мадрид, който притежава повече физическа сила, но в решаващата фаза на атаката губи концентрация.

„Кристиано Роналдо е на много високо ниво, но той не е най-добрия. Най-добрият е Меси. Той е играчът с много по-добра техника от Кристиано и освен това е много по-решителен. Роналдо притежава повече физическа сила, но в последната фаза на атаката губи концентрация. Така че, най-добрият играч в света е Меси", заяви Еузебио в интервю за колумбийското Radio Caracol.

Що се отнася до участието на португалския национален отбор на Евро 2012, легендата смята, че Португалия може да бъде изненадата на турнира.

„Ние имаме много варианти при избора си на играчи, имаме футболисти от световна класа, които играят извън страната, като например Кристиано Роналдо или Нани. Това са много опитни играчи. Може да изненадаме всички. Не казвам, че ще станем шампиони. Но може да изненадаме отборите, които са в нашата група", допълни още Еузебио.

 

  Сподели
78