Барселона отне три гола от актива на най-добрия си реализатор


Н. Гавазов

Барселона отне три гола от актива на най-добрия си реализатор

Барселона намали числото на головете, отбелязани от най-добрия голмайстор в историята на клуба Сезар Родригес от 235 на 232. За това бе обявено на 19 март след специално изследване, проведено от статистическия отдел на Барселона и с участието на вестник La Vanguardia.

В хода на изследването специалистите чрез използването на различни източници провериха всички мачове, в които Сезар е взел участие и стигнаха до извода, че в официалните двубои на Барселона той е вкарал не 235, а 232 гола.

Най-добрият голмайстор на отбора независимо от статута на срещите си остава Паулино Алкантара. В 357 официални и приятелски мачове той е отбелязал 369 попадения.

Сезар, който почина през 1995 година на 74-годишна възраст игра за Барселона от 1939 до 1955 година. Освен това, той защитаваше цветовете на няколко други испански клуба, а също така и националния отбор на Испания и сборния тим на Каталуния.

Резултатите от проведеното изследване означават, че Лионел Меси може да повтори и подобри рекорда на Сезар още тази вечер, когато каталунците приемат Гранада в рамките на 28-я кръг на Примера дивисион. Към момента аржентинският национал има на сметката си 231 гола за Барселона.

 

  Сподели
119