Фабрегас: Меси е различен от всеки друг футболист


Н. Гавазов

Фабрегас: Меси е различен от всеки друг футболист

Полузащитникът на Барселона Сеск Фабрегас след мача с Расинг се изказа твърде ласкава за своя съотборник Лионел Меси. Както е известно, в среща от 27-я кръг на Примера дивисион шампионите победиха с 2:0 своя съперник, а в герой на мача на „Ел Сардинеро" се превърна отново Меси, който оформи дубъл и донесе двете точки на своя тим.

„Той се отличава от всеки един друг футболист. Да играеш с него в един отбор е удоволствие, защото той ни вдъхва допълнителна увереност, когато имаме нужда от нея. Меси е скромен и трудолюбив играч, той просто обича футбола. Наистина заслужава това, което се случва с него", заяви Фабрегас за Eurosport.

Както е известно, вторият гол на аржентинеца във вратата на домакините стана за Лео 50-ти в текущия сезон. Към момента на неговата сметка има 30 попадения в Примера дивисион, 12 в Шампионска лига, 2 в Купата на Испания, 3 в испанската Суперкупа, 2 на Световното клубно първенство и 1 в Суперкупата на УЕФА. За да вкара такова количество голове, Меси имаше нужда от 43 мача.

 

  Сподели
66