Сантиляна: Роналдо е по-добър от Меси


Н. Гавазов

Сантиляна: Роналдо е по-добър от Меси

Легендарният футболист на Реал Мадрид Карлос Алонсо Гонзалес, известен с прякора Сантиляна сподели своето мнение за лидера на „белите" Кристиано Роналдо, който според него е мощен футболист, създаващ сам положения за гол. Бившият нападател на Кралския клуб не пропусна също така да сравни португалският национал с Лионел Меси.

„Роналдо притежава физически данни, които нямат останалите футболисти. Уго Санчес и аз например бяхме прекрасни футболисти, но много зависехме от нашит партньори. Роналдо е много бърз и мощен и може сам да създава положения за гол. Той е в състояние от 50 метра да изпрати топката в мрежата. Роналдо е водещ спортист и с впечатляващи способности, които му позволяват високо да скача и да печели въздушните двубои. Той е съвършен. Мисля, че дори е по-добър от Меси, въпреки че аржентинеца е по-умел и по-добре контролира топката, когато се движи на скорост. Меси също е гений, но Роналдо е по-добрият голмайстор", заяви Сантиляна.

„Единственото, което не достига на Роналдо са титлите, а това е много важно за клуб като Реал. Той спечели единствено Купата на Испания, но през тази година мисля, че ще победи и в първенството. В края на сезона може да се изравни с Меси и дори да има по-добри статистически показатели", каза още легендата.

 

  Сподели
72