Легенди се събраха за 110-я рожден ден на Реал Мадрид


И. Ангелов

Легенди се събраха за 110-я рожден ден на Реал Мадрид

Някои от най-важните хора в историята на Реал Мадрид се събират днес за да отпразнуват 110 години от създаването на "Белия Балет". Основан на 6 март 1902 година, когато е записано първото събрание на борда на директорите, Мадрид става един от най-успешните клубове във футбола, печелейки над 60 титли, сред които 31 първенства и 9 европейски трофея.

Алфредо Ди Стефано бе цитиран от AS: "Идеологията на този тим е да печели, печели и да печели отново."

Франсиско Генто, който държи рекорда за най-много спечелени европейски титли, добави, че постоянността в Мадрид допринася за величието на тима: "Това, което прави клуба голям е, че те никога не се предават. Винаги са на върха."

"Гордея се, че играх тук и че спечелих Европейската Купа 5 години поред. Не мисля, че някой някога ще направи това отново."

Пахин, който носи бялата фланелка между 1959 и 1968 година заговори за радостта си в тима: "Когато облечеш тези цветове, получаваш това чувство, все едно си спечелил Европейски финал. Най-големият клуб на света е това. Рекордният брой трофеи го показва, великите играчи тук го показват, качеството на академията ни го показва."

 

  Сподели
67