Барса ще спечели дори и при отсъствието на Меси


П. Пенков

Барса ще спечели дори и при отсъствието на Меси

Барселона - Спортинг Хихон
Стадион: "Камп Ноу", Барселона
Дата: 03.03.2012г.
Час: 21:00
Съдия: Веласко Карбайо


Барселона приема Спортинг Хихон в среща от поредния кръг от испанската Примера дивисион. Както и преди седмица, така и сега разликата между първите двама в класирането остава една и съща - 10 точки. Каталунците се намират в серия от две поредни победи в Ла Лига, тъй като броене беше стартира наново, след като през средата на месец февруари тима записа неочаквана загуба с 3:2 при гостуване на Осасуна. След този мач Барса постигна категорична победа с 5:1 над третия в подреждането Валенсия, а преди седмица надигра и Атлетико Мадрид с 2:1 като гост на "Висенте Калдерон". Съставът на Пеп Гуардиола вече е по-близо до продължаване в четвъртфиналната фаза на Шампионската лига, тъй като миналата седмица победи Байер Леверкузен като гост с 3:1, като така натрупа добър аванс преди реванша в каталунската столица.

Серхио Бускетс ще пропусне двубоя с Хихон, след като преди седмица получи петия си жълт картон от началото на кампанията и ще трябва да изтърпи наказанието си. Звездата на тима Лионел Меси също стори същото, като и той ще трябва да пропусне един мач на каталунците. Ибрахим Афелай, Андреу Фонтас и Давид Вия остават аут, поради контузии, докато Шави и Педро са под въпрос.

Съперникът на Барса този кръг - Спортинг Хихон се бори за оставнето си в елита и през следващия сезон, след като в момента тима заема предпоследната позиция в подреждането, притежавайки актив от 21 точки, като само 3 са нужни на Спортинг за да заемат място извън опасната зона. В последните два кръга от Ла Лига съставът на Хавиер Клементе успя да спечели ценни две точки, като отбора записа две поредни равенства - у дома срещу Атлетико Мадрид и като гости на Расинг Сантандер. Преди седмица тима изигра и контролна среща, в която загуби пред собствена публика с 1:0 от Локомотив Москва.

Младокът Начо Касес все още не е играл под ръководството на мениджъра Клементе, след като беше първи избор на предишния мениджър - Хавиер Пресиадо. Португалският полузащитник Андре Касто трябва да се завърне отново в стартовите 11, след като вече изтърпя наказанието си. Централните бранители Ботиа и Грегъри са под въпрос, поради леки травми.

Прогноза: Барселона - Спортинг Хихон 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Барселона:


08 февруари Барселона - Валенсия 2:0 (Купа на Краля)
11 февруари Осасуна - Барселона 3:2 (Примера)
14 февруари Байер Леверкузен - Барселона 1:3 (Шампионска лига)
19 февруари Барселона - Валенсия 5:1 (Примера)
26 февруари Атлетико Мадрид - Барселона 1:2 (Примера)

Спортинг Хихон:


05 февруари Спортинг Хихон - Осасуна 1:1 (Примера)
12 февруари Валенсия - Спортинг Хихон 4:0 (Примера)
19 февруари Спортинг Хихон - Атлетико Мадрид 1:1 (Примера)
25 февруари Расинг Сантандер - Спортинг Хихон 1:1 (Примера)
28 февруари Спортинг Хихон - Локомотив Москва 0:1 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Барселона - Спортинг Хихон

82 срещи
49 победи за Барселона
16 равенства
17 победи за Спортинг Хихон
Голова Разлика: 169:70 за Барселона


Коефициенти от bet365:
Барселона - 1.083
Равен - 11.00
Спортинг Хихон - 26.00

Коефициенти от Offsidebet:
Барселона - 1.09
Равен - 9.00
Спортинг Хихон - 21.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
137