Барса ще си тръгне с трите точки от Висенте Калдерон


П. Пенков

Барса ще си тръгне с трите точки от Висенте Калдерон

Атлетико Мадрид - Барселона
Стадион: "Висенте Калдерон", Мадрид
Дата: 26.02.2012г.
Час: 22:30
Съдия: Перес Ласа


В последен, но не по-интерес, сблъсък от неделния ден от испанската Примера дивисион, Атлетико Мадрид посреща Барселона "Висенте Калдерон". Дюшекчиите не могат да се похвалят с осмата си позиция във временното подреждане, но прес последните два меца тима сериозно прогресира стабилизирайки преставането си, като последното поражение, което отбора регистира беше на 21 декември 2011 година, когато Атлетико загуби у дома с 1:0 от Албасете и отпадна от борбата в Купата на Краля. През седмицата съставът на Диего Симоне зарадва феновете си продължавайки напред в осминафиналната фаза на турнира Лига Европа, след като преодоля отбора на Лацио с общо резулат 4:1. Относно Примера дивисион, то там дюшекчиите се намират в серия от три поредни равенство, които бяха регистирани съответно срещу Валенсия, Расинг Сантандер и Спортинг Хихон.

В последният мач, който беше срещу Хихон, Диего получи разтежение и ще отсъства от игра за Атлетико в продължение на месец. Диего Коща и Антонио Лопес също са аут, докато Силвио, Арда Туран и Диего Годин остават под въпрос за сблъсъка с Барселона.

Каталунците едва ли ще успеят да догонят първата позиция, която се заема от Реал Мадрид, като мадридчани притежават 10 точки повече в актива си, което предвид слабата конкуренция между отборите в Ла Лига, може да означава че са сигурно победители в края на кампанията. Въпреки това каталунците ще се опитат да сторят всичко по силите и да се надяват Реал да сгрешат по пътя към титлата. Миналия уикенд Барса разгроми третия в класирането Валенсия с 5:1 на "Камп Ноу", което отново беше показател за огромната разлика между първата два отбора в класирането и останалите. През изминаващата седмица съставът на Пеп Гуардиола се похвали с лесен успех с 3:1 при гостуването им на Байер Леверкузен, като така са стъпка по близо до четвъртфиналите в Шампионска лига.

Контузени от състава на Барселона са Ибрахим Афелай, Андреу Фонтас и Давид Вия, докато участието на Педро и Шави в мача с Атлетико остава въпросителна.

Прогноза: Атлетико Мадрид - Барселона 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Атлетико Мадрид:


05 февруари Атлетико Мадрид - Валенсия 0:0 (Примера)
11 февруари Расинг Сантандер - Атлетико Мадрид 0:0 (Примера)
16 февруари Лацио - Атлетико Мадрид 1:3 (Лига Европа)
19 февруари Спортинг Хихон - Атлетико Мадрид 1:1 (Примера)
23 февруари Атлетико Мадрид - Лацио 1:0 (Лига Европа)

Барселона:

04 февруари Барселона - Реал Сосиедад 2:1 (Примера)
08 февруари Барселона - Валенсия 2:0 (Купа на Краля)
11 февруари Осасуна - Барселона 3:2 (Примера)
14 февруари Байер Леверкузен - Барселона 1:3 (Шампионска лига)
19 февруари Барселона - Валенсия 5:1 (Примера)


Досегашни срещи:

Атлетико Мадрид - Барселона

162 срещи
55 победи за Атлетико Мадрид
36 равенства
71 победи за Барселона
Голова Разлика: 316:250 за Барселона


Коефициенти от bet365:

Атлетико Мадрид - 7.00
Равен - 4.33
Барселона - 1.44

Коефициенти от Offsidebet:
Атлетико Мадрид - 7.00
Равен - 4.20
Барселона - 1.45

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
151