Marca: През лятото Реал Мадрид може да купи Ван Перси


Н. Гавазов

Marca: През лятото Реал Мадрид може да купи Ван Перси

Реал Мадрид е поставил Робин ван Перси на първо място в списъка си от нови попълнения за сезон 2012/13, съобщава новината Marca. 28-годишният холандския нападател е харесван от Жозе Моуриньо и ръководството на „Кралския клуб" е наясно със ситуацията. Договорът на капитана на Арсенал изтича през 2013 година и няма да бъда подновяван, така че ако лондончани искат да получат някакви пари за своя играч, ще бъдат принудени да го продадат това лято.

Според изданието, Моуроиньо е очарован от играта на настоящия голмайстор на Висшата лига на Англия, който е един мощен нападател, силно наподобяващ играта на Дрогба и Диего Милито, с които Жозе работи в Челси и Интер.

Освен това, Ван Перси е един от малкото футболисти, които благодарение на способностите и ръста си, могат да играят навсякъде в нападателната линия, а това напълно се покрива с философията на португалеца, който обича да се обвързва с комплексни играчи.

Тази новина на Marca дойде в най-неподходящия момент - когато Робин ван Перси получи наградата "Златна обувка" на Висшата лига на Англия, която се дава на играча, който пръв стигне кота от 20 гола през сезона. Холандецът по-рано спечели и отличието за първите 10 гола през сезона. Той се надява да успее да стигне и до следващата награда за играча, който пръв ще запише 30 попадения на сметката си.

 

  Сподели
85