Валенсия ще удържи разгневените каталунци


Т. Михайлов

Валенсия ще удържи разгневените каталунци

Валенсия - Барселона
Стадион: "Местая", Валенсия
Дата: 01.02.2012г.
Час: 22:00
Съдия: Гонсалес Гонсалес


Валенсия и Барселона ще се изправят един срещу друг в сряда вечер на „Местая“ в първи полуфинал от турнира за Купата на Краля. След като каталунците изхвърлиха големия си опонент Реал Мадрид изглежда, че няма кой да ги спре по пътя към трофея. Дали така мисли обаче третият най-добър клуб в Испания, за който това е най-реалната възможност за титла, поради задушаващата хегемония на двата гранда в Примера.

Действително Валенсия върви добре в първенството с прилично темпо, развалено в последните 4 кръга, в които Лос Че няма победа. 16-те точки пасив от лидера Реал Мадрид не са учудващи с оглед формата на „Белия Балет“. В турнира за Купата „прилепите“ се разправиха с Кадис, Севиля и Леванте като най-интересен бе двубоят с андалусийци спечелен благодарение на гол на чужд терен.

Барселона достигна до този етап на надпреварата, изхвърляйки в предишния кръг най-големия си съперник Реал Мадрид. След два противоречиви мача, в които сякаш столичани показаха по-добър футбол Барса излезе победител. Лос Кулес са на път към рекордната 26-та купа. Нещата в Примера обаче не са толкова розови. След няколко изненадващи равенства, последното от които срещу Виляреал Барса изостана на 7 точки от Реал, които предвид слабата конкуренция трудно ще бъдат наваксани. Затова и Купата на Краля се превърща във важен за печелене трофей.

Старши-треньорът на Валенсия Унай Емери е изправен пред нещо като криза с контузените футболисти. Мехмед Топал получи сътресение, а Евер Банега разтежение при равенството 2:2 със Сантандер. И двамата бяха принудително заменени и са под въпрос. Мигел и Рами също лекуват травми, но вторият по-скоро ще играе. Адурис е възстановен след удар в главата.

Хосеп Гуардиола също има много тревоги. Педро и Андрес Иниеста са аут поради разтежения. С тежки контузии са Давид Вия, Ибрахим Афелай и Фонтас. Сейду Кейта е в Африка заради задължения към националния отбор на Мали. Все пак Алексис Санчес е готов да стартира на „Местая“.

За последно двата тима се срещнаха в Купата на Краля на полуфинала през 2008, когато победител след двата мача беше тимът на Лос Че. „Прилепите“ спечелиха с общ резултат 4:3 и впоследствие взеха трофея. От тогава в 7 мача под ръководството на Унай Емери Валенсия няма победа над Барселона. И сега Лос Кулес остава големият фаворит за класиране на финала. Въпреки това е много възможно на „Местая“ каталунците да не спечелят, като головото равенство изглежда добър залог.

Последни 5 изиграни срещи:

Валенсия:

14 януари Валенсия - Реал Сосиедад 0:1 (Примера)
19 януари Валенсия - Леванте 4:1 (Купа на Краля)
22 януари Осасуна - Валенсия 1:1 (Примера)
26 януари Леванте - Валенсия 0:3 (Купа на Краля)
29 януари Расинг Сантандер - Валенсия 2:2 (Примера)

Барселона:

15 януари Барселона - Бетис 4:2 (Примера)
18 януари Реал Мадрид - Барселона 1:2 (Купа на Краля)
22 януари Малага - Барселона 1:4 (Примера)
25 януари Барселона - Реал Мадрид 2:2 (Купа на Краля)
28 януари Виляреал - Барселона 0:0 (Примера)


Досегашни срещи:

Валенсия - Барселона

167 срещи
48 победи за Валенсия
42 равенства
77 победи за Барселона
Голова Разлика: 313:254 за Барселона


Коефициенти от bet365:
Валенсия - 5.50
Равен - 4.00
Барселона - 1.57

Коефициенти от Offsidebet:
Валенсия - 5.75
Равен - 3.75
Барселона - 1.53

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
267