Отново Ел Класико - Това ни очаква в сряда от 23:00 часа


П. Пенков

Отново Ел Класико - Това ни очаква в сряда от 23:00 часа

Реал Мадрид - Барселона
Стадион: "Сантяго Бернабеу", Мадрид
Дата: 18.01.2012г.
Час: 23:00
Съдия: Сесар Мунис Фернандес


В сряда от 23:00 часа светът отново ще стане зрител на грандизония сблъсък между Реал Мадрид и Барселона, които се изправят един срещу друг в с добре познатото име - Ел Класико. Съставът на Жозе Моуриньо отново ще опита да надиграе съперника си след 5 неуспешни опита, докато каталунците се надява да пречупят лесно мадридчани. Двата отбора вече се срещнаха веднъж през настоящата кампания - на 10 декември, когато столичани отстъпиха с 3:1 у дома пред погледите на събралите се 80 хиляди души на "Сантяго Бернабеу". Въпреки този развой Реал Мадрид е временен лидер в Примера дивисион, притежавайки пет точки предниа пред каталунците.

Досега белият балет се радва на прекрасен сезон, спечелвайки 15 от общо 18 си изиграни срещи, отбелязвайки 63 попадение до момента. В двубоя с каталунците беше прекъсната успешната серия на мадридчани от 15 поредни успеха във всички турнир, но това не сломи духа на отбора, който след това регистира 7 поредни срещи, в които триумфира с трите точки. В последните няколко седмици се появиха спекулации относно оставането на Кристиано Роналдо в тима, поради ниската му резултатност в последните двубои.Въпреки че отбеляза 112 гола в 116 срещи с бялата фланелка, португалецът си навлече гнева на феновете, които в негово лице намериха виновника за загубата у дома от Барселона.

Мениджърът на Реал Мадрид - Жозе Моуриньо няма да може да разчита на някои от ключовите си играчи за предстоящото дерби с Барселона. Алваро Арбелоа е наказан, като се очаква Фабио Коентрао да заеме позицията на десния фланг. Пепе остава под въпрос за срещата в сряда, поради болки в бедрения мускул, като се очаква португалския бранител да бъде подложен на късен фитнес тест. Сами Кедира със сигурност не фигурира в състава на Моурньо, след като изкълчи глезена си по време на двубоя с Малага преди седмица, така че Ласана Диара ще задържи титулярната си позиция. Хосе Кайехон също ще излезе като титуляр в сряда, след като Анхел ди Мария получи травма по време на тренировка.

Съперникът Барселона триумфира за Световната клубна купа, след като на финала на турнира победиха Сантош с 4:0. През миналата седмица каталунците бяха зарадвани от факта, че звездата на отбора Лионел Меси спечели за трети пореден път Златната топка. Въпреки това някои футболни критици остават недовлни от представянето на тима, което вероятно се дължи на втората позиция, която заема състава зад лидера Реал Мадрид. През миналата седмица воденият от Пеп Гуардиола състав загуби нови ценни точки, след като регистирира равенство 1:1 при визитата си на Еспаньол. Каталунците получиха късно попадение в своята врата, което помогна на конкурентите им за трофея - Реал да увеличат разликата си на 5 точки. Тази тенденцията, която показва Барселона да допуска голове в своята врата може да се окаже повратната точка в края на кампанията.

Полузащитникът на гостите Сейду Кейта ще отсъства, тъй като вече замина в родината си Мали, където ще участва в турнира за Купата на Африка. Андреу Фонтас ще фигурира в групата на каталунците, след като контузия коляното си по време на двубоя с Осасуна преди седмица. Тогава Педро също напусна терена с контузия , като вероятно ще се присъедини към съотборниците си Давид Вия и Ибрахим Афелай, който със сигурност пропускат Ел Класико. Дани Алвеш е готов да се завърне отново в стартовите 11, докато Секс Фабрегас се очаква да си партнира с Лионел Меси и Алексис Санчес в атака. Хосе Пинто е стражът, на който залага Пеп Гуардиола в двубоите от Купата на Краля, така той вероятно ще задържи позицията си пред Виктор Валдес.

Според мен развието на двубоя ще бъде решено след изиграване и на втория двубой, въпреки че Реал Мадрид ще търсят реванш загубата през декември. Като изключим това очаквам добър отворен сблъсък, в който и двата тима ще търсят победата.



Последни 5 изиграни срещи:

Реал Мадрид:


20 декември Реал Мадрид - Понферадина 5:1 (Купа на Краля)
03 януари Реал Мадрид - Малага 3:2 (Купа на Краля)
07 януари Реал Мадрид - Гранада 5:1 (Примера)
10 януари Малага - Реал Мадрид 0:1 (Купа на Краля)
14 януари Майорка - Реал Мадрид 1:2 (Примера)

Барселона:

22 декември Барселона - Хоспиталет 9:0 (Купа на Краля)
04 януари Барселона - Осасуна 4:0 (Купа на Краля)
08 януари Еспаньол - Барселона 1:1 (Примера)
12 януари Осасуна - Барселона 1:2 (Купа на Краля)
15 януари Барселона - Бетис 4:2 (Примера)


Досегашни срещи:

Реал Мадрид - Барселона


247 срещи
90 победи за Реал Мадрид
54 равенства
103 победи за Барселона
Голова Разлика: 428:401 за Барселона


Коефициенти от bet365:
Реал Мадрид - 2.80
Равен - 3.40
Барселона - 2.50

Коефициенти от Offsidebet:

Реал Мадрид - 2.60
Равен - 3.20
Барселона - 2.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
256