Барса с победа без да си дава зор, очертава се дерби с Реал


В. Мухарски

Барса с победа без да си дава зор, очертава се дерби с Реал

Барселона победи Осасуна като гост с 2:1 в мача-реванш от 1/8-финалите на турнира за Купата на краля в Испания между двата тима. По този начин "каталунците" се класират напред в турнира, където ще срещнат не кой да е, а Реал Мадрид.

Футболистите на Барселона играха с нова емблема върху фланелките си. "Каталунците" добавиха логото на световното клубно първенство, което спечелиха през декември, миналата година.

Barcelona's Chiliean Forward Alexis Sanchez (L) Is

Днешната среща започна отлично за домакините, които водеха до почивката с 1:0. Сръбският нападател Деян Лекич изведе Осасуна напред в резултата в 41-ата минута. През втората част момчетата на Пеп Гуардиола стигнаха до пълен обрат.

Barcelona's Chiliean Forward Alexis Sanchez (L) Is

Алексис Санчес изравни в 49-ата - 1:1. В 58-ата минута в игра се появи звездата на Барселона Лионел Меси, който преди дни спечели за трета поредна година най-престижната индивидуална награда във футбола - Златната топка. В 72-ата минута Меси намери отлично Сержи Роберто и младият халф с диагонален удар прати топката в мрежата на домакините като по този начин оформи крайното 1:2. Барса се класира напред с общ резултат 6:1 от двете срещи

  Сподели
107