Реал и Барса няма да се победят в най-очаквания мач в годината


Т. Михайлов

Реал и Барса няма да се победят в най-очаквания мач в годината

Реал Мадрид - Барселона
Стадион: "Сантяго Бернабеу", Мадрид
Дата: 10.12.2011г.
Час: 23:00
Съдия: Давид Фернандес Борбалан


Реал Мадрид и Барселона излизат един срещу друг в 216-ото издание на голямото дерби на Испания, наричано от всички Ел Класико. В момента това са безспорно двата най-силни отбора в света, но в последните години „белите“ губеха важните трофеи именно срещу каталунския си враг и ще са амбицирани до краен предел за успех.

Евентуална победа на Реал ще им даде преднина от 6 точки пред Барса като момчетата на Жозе Моуриньо имат и мач по-малко. Така преди Нова година разликата може да е 9 точки, която с оглед сегашното неравенство в испанския футбол трудно може да бъде наваксана. „Белия балет“ е в страхотна форма от 10 поредни победи в Примера. На всичкото отгоре Роналдо и компания записаха и 6 успеха в Шампионската лига, ставайки единственият тим с 18 точки. Изглежда, че Реал е фаворит във всички надпревари и тази година ще е тяхната. Дали така мисли Барса?

Шампионите определено не показват футбола, който сме свикнали да наблюдаваме от тях. Въпросът е дали това се дължи на контузиите на ключови фигури в началото на сезона, на по-бавното намиране на баланса и формата, или на презасищането в последните години. А може би на всички тези компоненти? Барса бе доста убедителна в последните си две срещи с Леванте (5:0) и Райо Валекано (4:0), но преди това загуби от Хетафе и направи 2:2 с Атлетик Билбао, спасявайки се в края. Тимът на Гуардиола също стана победител в групата си в Шампионската лига, събирайки 16 точки.

Класиките през миналия сезон определено донесоха повече радост за Барселона като всичко започна през есента с 5:0 на „Камп ноу“. През пролетта имаше 4 мача в 20 дни, които започнаха с равенство за първенство, преминаха през победа за Реал във финала за Купата на Краля, но завършиха с елиминация на столичани от Шампионската лига след 0:2 и 1:1 и доста спорни съдийски решения. Новият сезон започна с два мача между кръвните врагове за Суперкупата. Реал изпусна каталунците за 2:2 на „Бернабеу“ и после „блауграна“ не сбърка – 3:2.

Макар футболът да е отборна игра, обикновенно с наближаването на Ел Класико сравненията между двамата най-добри футболиста в света Лионел Меси и Кристиано Роналдо стават все по-чести и оспорвани. Трудно е да кажем кой от тези гении е по-добър, но определено в Ел Класико засега по-убедителен е аржентинецът, докато португалецът обикновенно се губи. От началото на сезона в Примера и двамата са отбелязали по 17 гола, а асистенциите са 7-6 в полза на Меси, но Ла Пулга е с мач (79 минути) повече като игрово време.

Жозе Моуриньо вероятно ще заложи на Алваро Арбелоа на десния бек като защитникът се завърна след контузия в мача с Аякс от Шампионската лига. Серхио Рамос и Пепе ще продължат партньорството си в центъра на отбраната като Карвальо е контузен. Шаби Алонсо се завръща след наказание за натрупани картони. Моуриньо вече съобщи, че Роналдо и Ди Мария ще подпомагат острието в атаката, но не е ясно дали това ще е Игуаин или Бензема.

Въпреки сътресението, което получи в мача с Леванте Карлес Пуйол ще успее да заеме мястото си в центъра на отбраната заедно с Жерар Пике. Макар в доста мачове Гуардиола да залагаше на трима в защита, този път вероятно ариергардът ще е изграден от четирима. Контузии в лагера на каталунците няма и е изцяло решение на треньора кои да водят атаката. Вероятно Алексис Санчес ще бъде предпочетен пред Давид Вия. 

При всички положения предстои един непредвидим, но и много интересен мач като дори резултатът в края да е 0:0 пак няма да липсват емоции, картони и 90-минутна битка. Барселона ще опита да скъси преднината на съперника си, но „белите“ са безкомпромисни на „Бернабеу“ и трудно ще допуснат загуба. Мотивацията и при тях е голяма, заради жаждата за трофеи. Реал е лек фаворит на букмейкърите, но равенството изглежда по-логично.

Последни 5 изиграни срещи:

Реал Мадрид:

19 ноември Валенсия - Реал Мадрид 2:3 (Примера)
22 ноември Реал Мадрид - Динамо Загреб 6:2 (Шампионска лига)
26 ноември Реал Мадрид - Атлетико Мадрид 4:1 (Примера)
03 декември Спортинг Хихон - Реал Мадрид 0:3 (Примера)
07 декември Аякс - Реал Мадрид 0:3 (Шампионска лига)

Барселона:

23 ноември Милан - Барселона 2:3 (Шампионска лига)
26 ноември Хетафе - Барселона 1:0 (Примера)
29 ноември Барселона - Райо Валекано 4:0 (Примера)
03 декември Барселона - Леванте 5:0 (Примера)
06 декември Барселона - БАТЕ Борисов 4:0 (Шампионска лига)


Досегашни срещи:

Реал Мадрид - Барселона

215 срещи
86 победи за Реал Мадрид
45 равенства
84 победи за Барселона
Голова Разлика: 354:347 за Реал Мадрид


Коефициенти от bet365:
Реал Мадрид - 2.40
Равен - 3.50
Барселона - 2.80

Коефициенти от Offsidebet:
Реал Мадрид - 2.30
Равен - 3.50
Барселона - 2.80

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
255