Пике ще играе срещу Реал Мадрид


Н. Гавазов

Пике ще играе срещу Реал Мадрид

Феновете на Барселона със сигурност ще се зарадват на новината, че Жерар Пике ще бъде на разположение на отбора си в сблъсъка му с лидера в Примера дивисон Реал Мадрид, съобщава авторитетният сайт за футболни новини Goal.com. Както е известно, защитникът стана обект на разследване от страна на дисциплинарния комитет към Федерацията на Испания, след като получи жълт картон в изтеглената среща от 17-я кръг на Ла Лига с Райо Валекано във вторник. Тогава бранителят умишлено забави началото на играта, въпреки че осем минути преди края на редовното време резултата беше 4:0 в полза на каталунците.

Това породи съмнения, че Пике нарочно си е изкарал наказанието, за да може да не играе в предстоящия мач през уикенда с Леванте заради натрупаните си картони, но да бъде на разположение на Гуардиола в мача с Реал Мадрид и заради тези подозрения бранителят бе заплашен с дисквалификация от два мача.

Разследването започна, след като реферът на двубоя с Райо Валекано описа в доклада си ситуацията с Пике, но днес дисциплинарната комисия не намери доказателства за нарушение на защитника и по този начин, Жерар ще изтърпи наказание от само един мач, което от своя страна ще му позволи да излезе срещу Реал Мадрид.

Новината е отлична за треньорският щаб и феновете на Барселона, защото защитникът се утвърди като един от стълбовете в отбраната на каталунците, след като се завърна в клуба от Манчестър Юнайтед през 2008 година.

 

  Сподели
88