Ел Класико става китайско?


Н. Гавазов

Ел Класико става китайско?

Ел Класико е на път да се превърне в китайско. След успеха на мача Реал Мадрид - Осасуна в Далечния изток, очакванията в Китай сега са, че мега-сблъсъка между двата гранда на испанския футбол през декември може да се играе по обед, с цел феновете на футбола в този край на света да станат съпричастни на директното излъчване на срещата, а не както в предишни години да наблюдават двубоя на запис.

Както е известно, през тази година Испанската футболна федерация въведе необичайния обеден час за провеждане на някои от мачовете в Ла Лига с цел популяризирането на испанския футбол в Азия. Това решение бе приветствано от китайските фенове и се радва на голяма популярност там. Според официалният сайт на Реал Мадрид, около 60 милиона зрители са наблюдавали последния сблъсък на „белите" срещу Осасуна, в който Роналдо оформи хеттрик, а отборът му вкара седем гола.

Така или иначе, китайците искат повече.

„Колко е прекрасно да станем свидетели на реална игра след вечеря, без да се налага да чакаме до зори", пише Shenzhen Daily, докато националната осведомителна агенция Xinhua директно поиска Ел Класико, което по програма е на 11 декември, да се играе на обяд 12:00 часа по Гринуич.

„Реал и Барса трябва да играят по това време, тъй като това ще доведе огромна аудитория пред телевизорите. Испания трябва да се грижи за своите китайски фенове", съобщава агенцията.

Xinhua отива по-далече и дори твърди, че китайския пазар може да помогне за спасяването на испанския футбол, ако бъде подготвен например специален пакет от мачове, които да се излъчват специално за феновете на футбола в Далечния изток - това ще генерира само допълнителни приходи и ще съживи умиращата испанска икономика.

 

  Сподели
84