Бензема: Моуриньо е фокусник


Н. Гавазов

Бензема: Моуриньо е фокусник

Френският нападател на Реал Мадрид Карим Бензема се срещна вчера с журналисти, с които разговаря на различни теми, включително за своите треньори в клуба където играе, както и в националния тим на Франция, отбелязвайки подкрепата, която е имал от тяхна страна по време на трудния период в своята кариера. Както е известно, през миналия сезон нападателят отбеляза 33 гола, а от началото на сегашната кампания французинът продължи с добрите си изяви и се разписа шест пъти в девет мача.

„Аз разбирам, че Моуриньо се опитваше да промени не моята игра, а моята настройка, искайки аз да играя по-ярко и яростно. Треньорът искаше да вижда в мен настоящ боец. Работата беше по-скоро в духа, отколкото в играта. Той винаги е близо до нас, до своите играчи. Зарежда ни с жажда за победа, стреми се към успеха и това си качество го предава и на нас. Не знам как го прави, това е някакъв фокус. Но целият свят прави това, което той каже", признава Бензема в интервю за RTL.

Нападателят не пропусна да похвали и националния селекционер Лоран Блан.

„Още преди назначаването си за старши-треньор, Блан позвъни на агента ми и му каза: „Предай на твоето момче да се готви, защото аз разчитам на него". Това се случи точно по време на големия скандал (Б.ред. - вероятно става дума за историята с малолетната проститутка, в която бе замесен и Рибери). Той ми повярва и оттогава до сега треньорският щаб винаги ме подкрепа. Аз пък се старая да им се отблагодарявам за това им отношение на терена", продължава Карим.

„Раймон Доменек повика Сисе, Жиняк... Това е негов избор. Не знам защо не ми позвъни. С него никога не съм разговарял", каза още Бензема.

 

  Сподели
98