Кристиано получи Златната обувка за 2011


И. Ангелов

Кристиано получи Златната обувка за 2011

Суперзвездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо бе официално представен за носителя на Европейската Златна Обувка за 2010-11 година, след като завърши с най-много точки в това състезание. Португалецът получи отличието след 40 попадения в Ла Лига миналата година, като по този начин той вкара повече от всички футболисти в една от най-добрите дивизии.

Роналдо получи наградата от легендата Еузебио и Алфредо Ди Стефано. Той обаче заяви: "Бих сменил тази награда за Шампионска лига или Ла Лига. Може да печелим индивидуални награди само след помощ от съотборниците си."

"Бих искал да спечеля повече с тима на колективно ниво. Не мисля за рекорди, а за Реал Мадрид. Мисля, че тима ни вече си има доверие и мислим по еднакъв начин. Трябва да постигнем важни цели."

ТОП 5 за Златната Обувка:

1. Роналдо - 40 гола - 80 точки

2. Меси - 31 гола - 62 точки

3. Ди Натале - 28 гола - 56 точки

3. Гомес - 28 гола - 56 точки

5. Кавани - 26 гола - 52 точки

Това е втората Златна обувка на Роналдо след тази, която взе с Манчестър Юнайтед през 2008 година за 31 попадения:

"На 26 години съм, все още се уча и имам много години игра в мен. Тима ми дава възможност да играя редом с най-добрите в света. Не се притеснявам от Меси. Аз обичам да играя, хората обичат да ме гледат и това няма да промени нищо."

"Добре е да се състезаваш с най-добрите. Харесвами да се състезавам с Меси и всички останали топ футболисти в Европа, но с отбор, а не индивидуално." 

  Сподели
83