Барса надви минимално Гранада като гост


И. Ангелов

Барса надви минимално Гранада като гост

Очаквано отборът на Барселона победи при гостуването си на Гренада с 0:1, като гостите не срещнаха голяма съпротива, особено след изгонването на един от футболистите на домакините. По този начин Барселона се изкачи на 2 точки пред Реал Мадрид на върха в класирането, като каталунците имат мач повече.

Началото бе нервно за Барселона, които искаха да достигнат до попадение в първите минути на полувремето. Шави успя да създаде няколко положения, но съотборниците му не бяха клинични в завършващата фаза. В 13-ата минута Меси създаде добро положение. Той навлезе през защитник и фалцира топката към вратата. Тя премина малко встрани, но ситуацията показа, че момчето няма притеснения за пропуснатата си дузпа наскоро и това не влияе на играта му.

Гол падна в 34-ата минута чрез Шави. Брилиантно попадение реализира той от пряк-свободен удар. Топката бе заложена далеч от вратата, но той не се опита да подаде. Вместо това фалцира топката към ъгъла на вратата и остави вратаря без шанс да спаси. До края на полувремето Барса се радваше на 77% от владението на топката, но повече попадения не паднаха.

Рано във второто полувреме Ромеро бе изгонен след като нанесе ритник в лицето на Максуел. Това се случи в 54-ата минута, а по същото време за Барса Педро напусна с контузия. На негово място се появи Давид Вия. Двете страни се защитаваха добре до 70-ата минута, когато Барса създаде опасен шанс. Роберто спаси, след като Шави изведе младото крило Куенка. Последва смяна на Фабрегас - Иниеста влезе в игра.

Въпреки владението Барса не получаваше много шансове да отбележи в това полувреме. Шави напусна за Кейта в 84-ата минута и изглежда Гуардиола се отказа да търси второ попадение днес. В 91-ата минута бе изгонен и Бенитес от Гранада. Към края на мача 72% от владението бе в полза на Барселона, а резултатът остана 0:1.

  Сподели
101