Барса не победи Севиля - Меси порти дузпа (видео)


И. Ангелов

Барса не победи Севиля - Меси порти дузпа (видео)

Отборът на Барселона можеше да бъде в изоставаща позиция на множество пъти тази вечер, и в крайна сметка мачът със Севиля на "Камп Ноу" завърши 0:0, а през втората част гостите нямаха късмет, след като бе отсъдена дузпа в полза на Барса в 93-ата минута, която обаче Меси не реализира. Първото полувреме обаче бе изключително нетипично - Барса бе надиграна и се намираше в шок през по-голямата част на полувремето.

Мачът започна много добре за гостите - след като Барса владееше топката и създаде положение, Севиля овладя инициативата. В 12-ата минута Абидал не прецени ситуацията и замалко да не струва на тима си гол, но Валдес спаси удар на Навас. В 15-ата минута Арментерос стреля от далеч. Той получи топката и със страхотна сила я запрати по посока Виктор Валдес - тя обаче премина малко встрани.

Ситуациите продължиха и изглеждаше това може да се превърне в седмата победа на Севиля тук в историята. Барса обаче започваше да владее все повече и до края на полувремето над 70% от владението бе в полза на домакините. Определено Барселона подобряваше играта си с всяка минута и второто полувреме бе страшно за гостите.

Меси започна да тероризира отбраната, а в 73-ата минута Иниеста нацели гредата. В последните 10 минути, макар цялото превъзходство на домакините, нещата изглежда отиваха към равенство. В тези минути Севиля се радваше и на период, в който задържаше малко повече топката и организираше атаки. Бе дадено 4 минутно продължение, в което Барса получи правото да изпълни дузпа - 93-а минута.

Фацио бе виновник за дузпата, след като повали Иниеста в наказателното поле - Фред Кануте пък бе изгонен в разправиите след това решение на страничния съдия. Лео Меси застана зад топката и пропиля победата на Барселона в последната ситуация в мача. Последва изгонване и на Наваро, мачът се превърна във фарс, което е типично при всеки неуспех на Барселона в последните години. 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
192