Валдано: Чувствам се отговорен за уволнението на Дел Боске от Реал Мадрид


Н. Гавазов

Валдано: Чувствам се отговорен за уволнението на Дел Боске от Реал Мадрид

В интервю за програма El Larguero, бившият спортен директор на Реал Мадрид Хорхе Валдано повдигна въпроса с напускането на Кралския клуб от Висенте дел Боске през 2003 година. Както е известно, през последните дни сред футболната общественост в Испания тече полемика, свързана с възможния отказа на националния селекционер да му бъде връчена награда от Реал Мадрид.

„Аз се смятам за отговорен за неговото напускане и съм длъжен да приема това. Но в онзи момент разбрахме, че неговият период като треньор приключи, както например моя в качеството ми на спортен директор. Именно аз съобщих на Боске за решението и той го прие достойно", заяви Валдано.

„Никога не съм бил в приятелски отношения с Висенте, просто защото животът не го позволяваше. Аз не бях член на неговия отбор, имахме правилни, но не и тесни отношения, но те не бяха лични, за да говорим за дружба. Висенте имаше дълга кариера в Реал, която започна на най-ниските нива като футболист. Мога да си представя болката от разрива тогава", продължава с откровенията си аржентинецът.

Валдано не пропусна да засегне и темата с очертаващия се скандал с отличието, с което Кралския клуб смята да награди Дел Боске.

„Мисля, че в клуба трябва да си изяснят степените на всяко едно постижение през годините. Няма единен критерии за това и сега съществуват трудности относно създаването на организация за честването на Висенте. Не знам какво ще излезе от това", допълва Валдано.

 

  Сподели
95