Баското дерби завърши с победа за Атлетико (видео)


Н. Гавазов

Баското дерби завърши с победа за Атлетико (видео)

В рамките на шестия кръг на Примера дивисион се състоя първото баско дерби за сезона. Пред 25 000 зрители на „Аноета" в Сан-Себастиан, Атлетико Билбао поднесе голямата изненада и успя да победи Реал Сосиедад с 2:1, въпреки по-добрата игра на домакините и кадровите проблеми в състава си. От самото начало на мача Реал бе по-активния отбор и още във втората минута Лараменди можеше да открие резултата, след като получи пас от дълбочина, с който почти бе изведен сам срещу вратаря Ирайсос.

Към средата на първото полувреме домакините се настаниха изцяло в полето на своя противник, който обаче в 34-та минута отговори с гол на Йоренте - нападателят на националния отбор на Испания бе изведен на стрелкова позиция от Де Маркос и откри резултата за 0:1!. Три минути преди почивката Агиретчеге можеше да изравни, но Ирайсос спаси удара му с глава.

Домакините реагираха през второто полувреме и отново бяха по-активния отбор, но Антоан Гризман пропусна няколко изгодни положения за гол. Това, което трябваше да свърши нападателя, успя да направи защитника Мартинес, който след асистенция от своя колега в защитата на Реал Демидов успя да изравни в 61-та минута. Радостта на хората на Монтаниер обаче беше кратка - девет минути по-късно Аморебета изведе Йоренте на стрелкова позиция и последния оформи дубъл, с който донесе победата на своите - 2:1 за Атлетико Билбао!

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
106