Перес за Специалния, Реал и Бернабеу


И. Ангелов

Перес за Специалния, Реал и Бернабеу

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес описа Жозе Моуриньо като най-добрия треньор в света, и се надява, че той ще спечели Шампионска Лига този сезон за 10-ти път в историята на Реал. Пред Генералното Събрание на клуба за 2011, Перес, който за втори път е начело на испанския гигант, се изказа ласкаво за треньора, който лично нае през миналото лято.

"Вярваме в този отбор и в най-добрия треньор на света: Жозе Моуриньо," предаде думите на президента официалния сайт на Реал. "Той разбра какво означава да си треньор на Реал Мадрид и има голямо чувство за компромис и емпатия. Не може да отречем, че разбира Мадрид. Мечтаем за 10-тата европейска титла скоро. Трябва да си припомним, че тима бе изпаднал от елита на Европа преди 2 години."

"Миналия сезон стигнахме полу-финали нещо, което не е ставало от 2003 година. Взехме най-много точки от всички в групите и бяхме първи по голове, а допуснахме най-малко."

Перес заяви, че ще подобрява и условията на "Сантиаго Бернабеу": "Стадионът трябва да е обект на постоянна еволюция и да стане символ на отлични съоръжения и отличие. Трябва да го трансформираме и да го направим водещ пример за модерен спорт, за Мадрид. Трябва да е сграда, чиято уникалност, качество и красота преминава границите."

"Ще поставим покрив над всички места на стадиона и така феновете ни няма да страдат от екстремните времеви условия, гледайки игра. Ще разширим и подобрим музея на стадиона, който сега се посещава от 750 000 годишно. Това е силна туристическа дестинация. Ще използваме възобновими енергийни източници."

  Сподели
99