Барса с разгромна победа над Атлетико Мадрид (снимки)


В. Мухарски

Барса с разгромна победа над Атлетико Мадрид (снимки)

Европейският клубен шампион Барселона се наложи с 5:0 у дома над амбициозния Атлетико Мадрид в среща от 6-ти кръг на Ла Лига. Двубоят бе интересен и предложи доста емоции на зрителите. Първата по-сериозна ситуация в среща бе пред вратата на Виктор Валдес, когато  Тиаго Мендеш с удар от далечно разстояние нацели напречната греда.

Barcelona's Forward David Villa (L)  Scores

Малко по-късно "каталунците" откриха резултата чрез Давид Вийя. С асистенция в случая се отчете  Чави Ернандес. След четвърт час игра Барса вече водеха с 2:0. Лео Меси излезе на стрелкова позиция и сбърка при удара, но Жоао Миранда си отбеляза нелеп автогол. До края на мача аржентинската звезда на Барселона оформи своя хеттрик, а с него и крайния резултат от срещата.

Barcelona's Argentinian Forward Lionel Messi (R) Is Congratuled By His Teamate Barcelona's Forward Pedro Rodriguez (L)

В 26-ата минута, след хубаво двойно подаване, Лео овладя топката и нахлу в наказателното поле на гостите и с техничен шут в близкия ъгъл реализира за класическото 3:0 в полза на шампионите. Малко преди края на първата част Сеск Фабрегас със силен шут нацели гредата.

Barcelona's Argentinian Forward Lionel Messi Scores

След почивката мачът се доиграваше, като единствено не беше ясно колко още попадения ще отбележат играчите на Барселона. В 78-ата минута Лео Меси се справи с противников защитник и с точен удар реализира за 4:0.

Barcelona's Argentinian Forward Lionel Messi Shoots

В добавеното време на срещата аржентинската звезда оформи своя хеттрик, който го изстреля пред Кристиано Роналдо в таблицата на голмайсторите на Ла Лига. Меси, с шут от въздуха, мушна топката между краката на стража на Атлетико и по този начин оформи крайния резултат - 5:0 за Барса.

  Сподели
267