Моуриньо: Реал Мадрид не се намира в криза


Н. Гавазов

Моуриньо: Реал Мадрид не се намира в криза

Старши-треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо заяви, че последните неуспехи на клуба в първенството на Испания са свързани с липса на късмет. Както е известно, миналата седмица „белите" загубиха с 0:1 гостуването си на Леванте, а в сряда вечер направиха безлично 0:0 на „Кампос де Спорт де Ел Сардинеро" срещу Расинг Сантандер. По такъв начин столичани се смъкнаха на седмо място в класирането на пет точки разлика от лидера Реал Бетис.

„Хората говорят за криза. Обясняват колко е драматично положението ни и дори излиза, че трябва да се борим за запазването мястото си в Ла Лига. Целта на тези приказки е ясна - да бъдем дестабилизирани. Фактите са прости: няма никаква криза, а просто през последната седмица играхме лошо. Три лоши мача в рамките на една седмица, нищо повече. Това не е криза", цитира авторитетният сайт за футболни новини Goal.com. думите на Моуриньо.

„Това обаче може и да ни помогне, защото винаги е по-лесно да мотивираш футболистите да преодолеят лошите резултати. Сигурен съм, че в двубоя с Райо Валекано играчите ще дадат нужния отговор. Възхищавам се на съперника, който въпреки трудностите демонстрира страхотна страст към играта", допълва португалския специалист.

След мача с Расинг Моуриньо призна, че отборът му е играл лошо и изказа тревога, че в последните два мача воденият от него тим е загубил пет точки. Тогава той обвини противника, че чрез симулации и бавене на играта е успял да удържи равенството. Това не попречи на медиите в страната да подложат на критика играта на отбора и да обявят, че столичани с енамират в криза.

  Сподели
98