Виляреал: Трябва промяна, иначе убиваме испанския футбол


Н. Гавазов

Виляреал: Трябва промяна, иначе убиваме испанския футбол

Президентът на Виляреал Фернандо Ройг призова за промени във футбола в Испания, където Примера дивисион се е превърнала в първенство само на Реал Мадрид и Барселона. Босът смята, че огромната разлика между двата гранда и всички останали клубове убива футбола и ако не се реши този проблем, в следващите години Примера няма да оцелее.

„Ла Лига се е превърнала в първенство, в което ако някой иска да оцелее, трябва да продава играчи, за да балансира бюджетите си, а в същото време други си получават кредитите без проблеми. Ако някой иска да има само два мача, тогава ще има само два мача, но това не е хубаво за футбола. Не предприемем ли някакви мерки, до 3-4 години ще убием испанския футбол", зави Ройг за RNE Radio 4.

Президентът на Виляреал взе отношение и за двубоя на „Камп Ноу", който неговия отбор загуби с унизителното 0:5.

„Барселона игра изумително, а ние в същото време направихме най-лошия си мач, който съм виждал някога. Липсваше всякакво взаимодействие между защитата и средната линия, не успявахме да задържаме топката по-дълго, бяхме мудни в действията си и всичко това се отрази на светлинното табло", допълва босът.

 

  Сподели
159