Моуриньо: Уверен съм, че ще бъдем най-добрите в Испания


Н. Гавазов

Моуриньо: Уверен съм, че ще бъдем най-добрите в Испания

След вчерашната последна тренировка на тима преди първия мач в Ла Лига, старши-треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо даде специално интервю за медиите, в което отбеляза, че тази година воденият от него отбор ще бъде най-добрият в Испания. Както е известно, тази вечер от 21:00 часа българско време, на „Естадио де ла Ромареда" в Сарагоса, Реал Мадрид излиза срещу едноименния отбор в мач от втория кръг на Примера Дивисион.

„Първият мач от първенството винаги е много сложен и специален. На старта на сезона често се случват сюрпризи, а още по-трудни изглеждат нещата, когато играеш извън домът си. Има отбори, които извлякоха само ползи от тази стачка и при тези обстоятелства, аз помолих играчите си за максимална отговорност. Сарагоса винаги е бил неудобен за нас съперник. Харесва ми техния треньор в личен план, както и в професионален. Съперникът се бори добре, отбранява се умело и бързо контраатакува. Харесва ми и стадиона на отбора, който е с невероятна атмосфера - една от най-добрите в Испания", заяви Моуриньо.

„В началото на сезона ни се очертава да изиграем три мача навън и един у дома. Очакват ни трудни двубои, защото отборите, срещу които се изправяме играят силно на собствен терен. Мисля, че календара на първенството претърпя радикални изменения, но ние имаме пред себе си 38 двубоя и всеки един от тях ще бъде решаващ. Именно така се отнасяме към тях", допълва наставника на Реал Мадрид..

„Важното е да се развиваме. Нека погледнем какви резултати се получават в последно време при нас, но в много случаи те бяха определени от различни фактори. Изиграхме десет мача по време на предсезонната си подготовка. Осем от тях бяха на много високо ниво, но двубоя срещу Галатасарай изобщо не съм доволен. Въпреки това, в момента отборът показва много по-добра игра за разлика от миналата година. Уверен съм, че през настоящата година ще бъдем най-добрия тим в Испания", каза още португалският специалист.

„В центъра на терена Коентрао ще играе с Алонсо. Всъщност, той може да бъде на всяка една позиция и честно казано, бих желал да го видя в ролята му на краен защитник. Но към момента той ще бъде в полузащитата, защото някой трябва да замени Кедира. Йозил също започва като титуляр, но това не е новина, която ще ви изненада. Радвам се за Кака, защото той е мой играч и всеки един отбор би желал да го има. Шахин няма да вземе участие в двубоя, защото има болки в колената. Това не е рецидив, а си е нова травма, но така или иначе няма да разчитам на него в двубоя срещу Сарагоса", продължава Моуриньо.

„Относно слуховете, за това, кой ще ни напусне. Само да поясня - длъжни сме да уважаваме контрактите на тези играчи, на които не можем да разчитаме. Ласана си търси друг клуб. От друга страна, аз няма да разчитам на Гаго, Дренте и Леон. И ако Лас не може да си намери нов отбор, той трябва да се върне в тима, защото за него никога не съм казвал, че не влиза в плановете ми. Ако Гаго, Дренте и Леон останат тук, за мен това няма да бъде проблем", завършва наставника на Реал Мадрид.

 

  Сподели
213