Фабрегас се извини на гражданите на Барселона


Н. Гавазов

Фабрегас се извини на гражданите на Барселона

Полузащитникът на Барселона Сеск Фабрегас се извини за това, че след срещата с Порто за Суперкупата на Европа, той отпразнува победата наметнат с флага на независима Каталуния - Estelada. Според думите на бившия футболист на Арсенал, това е случайност. Днес постъпката на Фабрегас бе остро осъдена от някои от медиите в страната, които обвиниха играча, че Барселона е отбор на цяла Каталуния, а не на една политическа партия, която иска отцепване от Испания.

„Съотборниците ми казаха, че има хора, които ще се обидят за това, че аз бях с този флаг. Моля да бъда извинен, но аз просто си помислих, че това е знамето на Каталуния. Някои хора наистина гледат всичко под микроскоп. Не мислех за нищо в онзи момент, а просто се радвах на победата. Сега всичките ми мисли са насочени за понеделника за мача с Виляреал. Наистина искам да се извиня още един път на тези, които обидих", поднесе извиненията си Фабрегас.

Estelada - това е знамето на каталунските сепаратисти. От обикновения флага на Каталуния, който е с червени и жълти цветове той се различавас наличието на звезди по него.

 

  Сподели
70