Реал Мадрид излезе със специална декларация за мача с Барселона


Н. Гавазов

Реал Мадрид излезе със специална декларация за мача с Барселона

Реал Мадрид излезе снощи на официалната си страница с изявление относно решението на шефовете на испанския футбол да разследват поведението на Жозе Моуриньо и играчите в последната среща с Барселона, в която каталунците победиха с 3:2 и спечелиха Суперкупата на страната. Както е известно, в края на двубоя стана меле между футболистите на двата отбора, а камерите заснеха как португалският специалист се опитва да бръкне в окото на помощника на Гуардиола Тито Виланова, който от своя страна хвана за главата наставника на столичани.

След мача, от Федерацията заявиха, че няма да разследват инцидентите, но във вторник, ръководните органи обявиха, че започват следствие срещу Жозе Моуриньо. Интересното е, че това стана само няколко часа, след като президентът на Барселона Сандро Росел призова да бъдат взети дисциплинарни мерки срещу Реал Мадрид. По този начин, наставникът на Кралския клуб е заплашен с дисквалификация от 4 до 12 мача, което доведе до сериозно безпокойство на „Сантяго Бернабеу"


„В отговор на решението на Федерацията по футбол на Испания да даде ход на разследването на инцидентите, които се случиха по време на втория мач за Суперкупата на Испания, Реал Мадрид смята да заяви следното:

1. От първите секунди Реал следва линия на твърдо и отговорно поведение за избягване на по-нататъшно нагнетяване на обстановката.
2. Реал изразява своята изненада от факта, че разследването започва едва на петия ден от инцидента и което е любопитно - няколко часа след като президентът на Барселона се обърна публично към Федерацията по футбол на Испания.
3. Реал се надява, че разследването ще продължи до край и ще позволи да се изяснят всички събития, които намериха място на терена по време и непосредствено след завършване на мача. Както и всички провокации, насмешки, обиди и агресивни действия от страна на съперника, който предизвикаха футболистите, треньорския щаб и други членове на нашия отбор на терена и в помещенията под трибуните", се казва в изявлението на Реал Мадрид.

 

  Сподели
77