В Испания повдигнаха обвинения срещу Моуриньо и Виланова


Н. Гавазов

В Испания повдигнаха обвинения срещу Моуриньо и Виланова

Дисциплинарната комисия към Футболната федерация на Испания обяви, че старши-треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо ще бъде обвинен за участието му в неприятния инцидент с помощник-треньора на Барселона Тито Виланова по време срещата-реванш за Суперкупата на Испания между двата отбора миналата сряда. Както е известно, по време на масовото сбиване между футболистите на „белите" и блауграна", 48-годишният португалски специалист бръкна в окото на асистента на Пеп Гуардиола.

По-късно се появиха спекулации в пресата, че наставника на Кралския клуб няма да бъде наказан.

Днес обаче, на страницата на официалният сайт на Федерацията излезе кратко съобщение, от което става ясно, че срещу Жозе Моуриньо са предприети действия, които трябва да установят виновен ли е португалеца при инцидента. Повдигнати са обвинения и срещу Виланова, заради опита му да хване Жозе за главата.

Междувременно, старши-треньорът на Реал Мадрид опроверга появилите се спекулации, че възнамерява да напусне Кралския клуб.

"Само тези, които не ме познават, могат да си мечтаят, измислят или вярват, че ще си тръгна от Реал Мадрид на този етап", се обърна към футболната общественост Моуриньо.

 

  Сподели
81