Фабрегас: Най-талантливият играч? Ямал


Н. Гавазов

Фабрегас: Най-талантливият играч? Ямал

Старши треньорът на Комо Сеск Фабрегас отговори в интервю за ESPN кой смята за най-талантливия играч в света.

Специалистът сподели, че е впечатлен от изявите на дясното крило на Барселона и испанския национален отбор Ламин Ямал.

"Най-талантливият играч в света? Вероятно бих казал Ламин Ямал... заради въздействието, което има. Да видиш начина, по който той изразява себе си на терена, е фантастично заради неговата креативност. Мисля, че той е уникален талант. Винаги прави разликата, когато е под напрежение, той винаги намира правилното решение, независимо от това, което изисква играта Има чувството, че всичко става много лесно за него," обясни Фабрегас.

Наставникът на Комо коментира и многобройните сравнения на Ямал с легендата на "блаугранас" Лионел Меси.

"Разбирам това, но не ми харесва, защото смятам, че всеки играч е различен и всеки има своя собствена история. Ламин трябва да върви по своя път. Определено има знаци, които винаги те карат да се връщаш към това как бе Лео. Мисля, че това е абсолютно нормално, особено за феновете на Барселона, които са преминали през труден период с някои трудности, което носи много голям потенциал за Барселона“, добави Сеск.

Ямал има пет гола и пет асистенции в 11 мача за Барселона във всички турнири този сезон. През септември-октомври участва и в три мача на националния отбор на Испания в Лигата на нациите, като отбеляза един гол.

  Сподели
98