Моуриньо пред уволнение


Н. Гавазов

Моуриньо пред уволнение

Старши-треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо е изправен пред уволнение, след като президентът на Кралския клуб Флорентино Перес започва да губи търпение от безкрайните скандали, които генерира португалския специалист, съобщава The Telegraph. Другата причина, според която Специалния ще бъде уволнен е ако воденият от него отбор не постигне осезаеми успехи в Европа или Испания.

Както е известно, по време на втория мач за Суперкупата на Испания срещу Барселона, който Реал загуби драматично с 2:3, бившият мениджър на Челси взе участие в мелето организирано от играчите на двата отбора и си позволи да бръкне в окото на асистента на Гуардиола - Тито Виланова (Б.ред. - по-рано се смяташе, че португалецът е издърпал ухото на помощника, но на записите се вижда, че той му бърка в окото).

Подобни прояви отдавна се свързват с Моуриньо по време на престоите му в Порто, Челси и Интер, но общото мнение е, че Флорентино Перес е неприятно впечатлен от действията на своя подчинен, които смята, че вредят на репутацията на Кралския клуб.

Известният с пословичната си неумолимост строителен магнат може да направи някакъв компромис единствено, ако 48-годишният специалист успее да свали от върха воденият от Гуардиола отбор - в страната или в Европа. По-рано Перес вече направи редица компромиси спрямо Моуриньо, уволнявайки Хорхе Валдано, а също така и заделяйки голяма сума за трансфери, което от своя страна поставя португалския специалист под много голям натиск.

 

  Сподели
85