Пике: Спасете футбола от Моуриньо!


Н. Гавазов

Пике: Спасете футбола от Моуриньо!

Защитникът на Барселона Жерар Пике изяви своите претенции към старши-треньора на Реал Мадрид Жозе Моуриньо, обвинявайки португалския футболист, че „унищожава испанския футбол". Както е известно, снощи на „Камп Ноу" каталунците победиха с 3:2 своя исторически съперник във втори мач за Суперкупата на Испания и след равенството 2:2 в Мадрид, спечелиха за трети пореден път отличието.

Краят на въпросната среща обаче бе изпъстрена с грозни сцени, при които играчите на двата тима се събраха в средата на терена близо до тъчлинията - блъскаха се и дърпаха, а в даден момент Жозе Моуриньо издърпа ухото на асистента на Гуардиола Тито Виланова.

„Надявам се, че няма да се говори само за сбиването в края на мача. Ако е така - наистина жалко. Това не се случва за първи път и става винаги с едни и същи играчи. Някой трябва да предприеме действия - Моуриньо унищожава испанския футбол. Те говорят постоянно за Барселона, но проблема е в Мадрид. Мисля, че той прекрачи всякакви граници и трябва да бъде спрян. Ние не можем в крайна сметка да играем по този начин всеки път. Ако го направим, нещата ще стават все по-лоши", заяви след мача Пике.

 

  Сподели
97