Гол в последните минути на Меси съкруши Реал Мадрид (видео)


В. Мухарски

Гол в последните минути на Меси съкруши Реал Мадрид (видео)

Барселона победи Реал Мадрид с 3:2 в реванша за Суперкупата на Испания на "Камп Ноу". По този начин "каталунците" триумфираха с отличието. Първата среща завърши при резултат 2:2.

Андрес Иниеста откри резултата в 15-ата минута, след като бе изведен сам срещу Касияс от Лео Меси. Само 5 минути по-късно звездата на "Белия балет" Кристиано Роналдо изравни. Месут Йозил центрира от корнер, топката достигна до Бензема, който намери Роналдо и португалецът с елегантен удар се разписа за 1:1.

Малко след това CR7 можеше и да даде преднина на своя тим, но ударът му нацели напречната греда. В последната минута на първата част и звездата на Барса Лео Меси показа своята класа, реализирайки след пас на Пике - 2:1.

След почивката Роналдо бе близо до нов гол, но ударът му бе спасен. Пропуски за Барса направиха Вийя и Меси. В 82-ата минута, след разбъркване в наказателното поле на Барса, Бензема се оказа най-съобразителен и прати топката в мрежата на Валдес за 2:2. Малко по-късно в игра за домакините се появи новото попълнение Сеск Фабрегас.

Радостта на "белите" не продължи дълго време след като Лео Меси разби надеждите на Жозе Моуриньо и компания за Суперкупата. В 88-ата минута Фабрегас намери Адриано, който пусна към Меси, а аржентинецът се разписа за 3:2. В последната минута Марсело влезе доста грубо в краката на Фабрегас и заслужено бе изгонен с директен червен картон. След края Барса триумфира със Суперкупата.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
140