Белингам опроверга слуховете за конфликт в Реал Мадрид


Н. Гавазов

Белингам опроверга слуховете за конфликт в Реал Мадрид

Полузащитникът на Реал Мадрид Джуд Белингам твърдо отхвърли предположенията за разрив между атакуващите играчи на "Бернабеу", след като Лос Бланкос все още не са влезли в най-висока скорост в началото на сезона.

Белингам бе най-влиятелният играч на Реал Мадрид през кампанията 2023-24, отбелязвайки 23 гола и регистрирайки 13 асистенции в 42 мача във всички турнири, след като пристигна от Борусия Дортмунд миналото лято.

Английският национал игра като номер 10 през миналия сезон, но ще играе по-сериозна роля през този сезон поради пристигането на Килиан Мбапе със свободен трансфер.

Мбапе предпочита да действа отляво, но той е използван през средата, откакто пристигна на "Бернабеу", с Винисиус Жуниор отляво и Родриго от противоположната страна.

Реал Мадрид е непобеден в своите седем мача в три отделни състезания този сезон, като спечели последните си три, включително откриването на Шампионска лига срещу Щутгарт.

Мбапе вкара пет пъти в седем мача за отбора на Карло Анчелоти този сезон, докато Винисиус има два гола и четири асистенции, а Родриго има един гол и две асистенции, като двамата бразилци също участваха във всички мачове на своя отбор през 2024-25 г. .

Белингам все още не е отбелязал гол през този сезон, но той е ограничен само до три изяви поради контузия, като се завърна при победата с 3:1 над Щутгарт във вторник в Шампионска лига.

Имаше слухове за недоволство между атакуващите играчи на "Бернабеу", но Белингам настоя, че това просто не е така, определяйки ги като "много добри приятели на и извън терена".

"Видях в социалните медии, че се опитват да създадат нещо негативно между мен, Мбапе, Родриго и Винисиус“, каза Белингам пред репортери. "Единствената истина е, че сме много добри приятели на и извън терена".

Говорейки за Мбапе, англичанинът добави: "Това е, което той прави, изобщо не съм изненадан. Дори не разбрах, че това е неговият дебют, просто си мислех, че това е друг мач, в който ще вкара.

Той винаги се справя досега, това е голямо напрежение в клуб като Мадрид, но той се възприема наистина лесно и момчетата вече го обичат. Той ще бъде страхотен играч за нас през този сезон и след това".

Мбапе не се разписа в първите си три участия в Ла Лига за Реал Мадрид, но сега той отбеляза три гола в последните си две срещи срещу Реал Бетис и Реал Сосиедад.

Лос Бланкос ще кандидатстват за четири поредни победи във всички състезания, когато подновят кампанията си в Ла Лига срещу Еспаньол в събота вечер.

След това отборът на Анчелоти ще се изправи срещу Алавес и Атлетико Мадрид във висшия дивизион на Испания, преди да се завърне в Шампионска лига като гост на френския Лил в първия им мач през октомври.

  Сподели
108