Барса обяви за контузията на Олмо


Н. Гавазов

Барса обяви за контузията на Олмо

Барселона обяви, че Дани Олмо ще бъде извън терените поради контузия до края на международната пауза през октомври.

В неделя следобед каталунските гиганти постигнаха пет поредни победи в Ла Лига, като се наложиха над Хирона в дербито като гост.

Отборът на Ханси Флик се отправя към Шампионска лига по-късно тази седмица с преднина от четири точки на върха в класирането на Ла Лига .

Германецът обаче трябваше да се бори с широко разпространени проблеми с контузии от пристигането си в клуба, някои от които бяха на ключови играчи.

Въпреки че има перспектива някои от тези футболисти да се завърнат в игра своевременно, Флик ще бъде без друга звезда поне месец.

 

Олмо записа третото си участие за сезона в триумфа при своите съседи, отбелязвайки третия си гол за кампанията в този процес.

Извеждайки аванс на Барселона с 3-0 след 47 минути, Олмо щеше да бъде един от играчите, обмисляни за смяна от Флик.

Въпреки това, оттеглянето му в 61-та минута бе следствие от травма на сухожилието, което доведе до въвеждането на Хектор Форт в действие.

С мача от Шампионска лига срещу Монако, който предстои в четвъртък, Олмо щеше да бъде изключен от това състезание дори преди официалното съобщение да бъде направено в понеделник.

Това показва, че контузията може би е по-лоша, отколкото Флик и феновете на клуба биха очаквали, като се разкри, че 26-годишният играч ще отсъства следващите четири до пет седмици.

Въпреки че последната част от възстановяването му ще протече през октомврийската международна пауза, Барселона първо трябва да се бори с шест мача в различни състезания.

Виляреал, Хетафе, Осасуна и Алавес са противници до 6 октомври, докато Монако и Йънг Бойс са съперниците в Шампионска лига.

Тъй като Байерн Мюнхен е планиран да пътува до Испания зна 23 октомври и Ел Класико с Реал Мадрид, който се играе три дни по-късно, Барселона ще се надява, че победителят от Евро 2024 може да се възстанови навреме за този двоен мач.

  Сподели
31