Барселона - Реал Мадрид: Футболното пиршество продължава


Н. Гавазов

Барселона - Реал Мадрид: Футболното пиршество продължава

Барселона - Реал Мадрид
Стадион: "Камп Ноу", Барселона
Дата: 18.08.2011
Час: 00:00
Съдия: Давид Фернандес Борбалан

Бързо отминават дните и ето, че Испания отново се готви за поредната футболна битка - така можем да определим сегашното състояние на играчи, треньори и запалянковци. „Ел Класико" ще го има и никога няма да престане да вълнува запалянковците - дори когато са изминали само четири месеца от станалата вече легендарна Супер Серия. Разбира се, общественият резонанс не е толкова голям, както на финала на миналия сезон, но тук своята роля изигра и статуса на турнира - Суперкупата на Испания, която не бива да бъде сравнявана с Примера дивисион, а още по-малко с Шампионска лига. Но когато става дума за Барселона и Реал, Реал и Барселона нещата винаги са принципни - битка ще има!

В сряда вечер, когато в България е полунощ, на „Камп Ноу" един срещу друг ще излязат двата гранда на испанския футбол, които ще трябва да определят победителя в спора за Суперкупата на Испания. Първият мач за историческите съперници завърши при резултат 2:2, но тези, които наблюдаваха срещата, със сигурност са озадачени. Каталунците, независимо от статистиката, според която владееха повече време топката, извършиха огромно количество грешки в подаванията помежду си, отправиха само два удара в посока на вратата на домакините и въобще, трябва да благодарят на Фортуна за благоприятния изход на срещата. Илюстрация за физическата непригодност на шампионите бе моментът, когато Лео Меси повърна малко преди да отбележи попадението във вратата на Касияс.

„Аз не очаквах, че моите футболисти ще издържат толкова много. По време на подготвителните мачове, ние разчитахме на голям брой резервисти и млади играчи, така че сме щастливи с това, което постигнахме", заяви след мача Гуардиола.

Очевидно бе, че Барселона не бе подготвен за мача, а Реал изглеждаше много силен и амбициран, а футболистите на „белите" бяха готови физически за двубоя и само грешката в защита и нападение попречиха на домакините да победят (толкова важно в психологически план) убедително съперника си.

Какво да очакваме на реванша? В лагера на Барселона все още цари лятно настроение, което никак не се вписва с това, което обикновено сме свикнали да наблюдаваме в отбора на Гуардиола в навечерието на „Ел Класико". Играчите коментират повече трансфера на Фабрегас, отколкото добрия резултата на „Сантяго Бернабеу" и изявленията им се ограничават до дежурното: „ ние бяхме много по-добри". Ясно е, че Жозе Моуриньо ще настрои играчите си на максимума, докато нещата при Гуардиола са прозрачни - каталунците в момента се намират твърде далече от своите съперници в кондиционален план.

Ще успеят ли „бланкосите" да покажат своята игра, особено ако Барселона изглежда по друг начин? Най-вероятно португалският специалист ще отиде на риск, така, както го направи в първия двубой в Мадрид, където Реал за първи път игра футбол, който в испанската столица винаги са ценели и заради който са уволнявали треньори независимо от резултатите им. В първия двубой Барса бе слаба, вяла и дебалансирана и за три дни каталунците няма как да успеят да се подготвят за мача, но можем да бъдем сигурни, че Моуриньо отдавна е оценил недостатъците и грешките в действията на футболистите от двата отбора и едва ли ще станем свидетели на подобен гол, какъвто бе този на Вия. Трофеят спокойно може да се отправи към столицата на Испания, откъдето започна битката, но за това „белите" ще трябва да се постараят много. И то повече, отколкото в първата среща. Прогноза? В "Ел Класико" не може да има точна прогноза. Но едно нещо е сигурно - футболното пиршество, което започна в неделя вечер продължава.

Прогноза за: Барселона - Реал Мадрид 1:2


Последни 5 изиграни срещи:

Барселона:

04 август Барселона - Чивас Гуадалахара 1:4 (Приятелска среща)
06 август Барселона - Клуб Америка 2:0 (Приятелска среща)
08 август Барселона - Хирона 2:1 (Приятелска среща)
09 август Барселона - Еспаньол 0:3 (Приятелска среща)
14 август Реал Мадрид - Барселона 2:2 (Суперкупа на Испания)

Реал Мадрид:

27 юли Херта - Реал Мадрид 1:3 (Приятелска среща)
30 юли Лестър - Реал Мадрид 1:2 (Приятелска среща)
03 август Гуанджоу - Реал Мадрид 1:7 (Приятелска среща)
06 август Тианджин Теда - Реал Мадрид 0:6 (Приятелска среща)
14 август Реал Мадрид - Барселона 2:2 (Суперкупа на Испания)


Досегашни срещи:

Барселона - Реал Мадрид

214 мача
84 победи за Барселона
44 равенства
86 победи за Реал Мадрид
Голова Разлика: 354:343 за Барселона


Коефициенти от bet365:
Барселона - 1.83
Равен - 3.50
Реал Мадрид - 4.33

Коефициенти от Offsidebet:
Барселона - 1.80
Равен - 3.60
Реал Мадрид - 4.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
369