Уилямс намекна, че ще напусне Атлетик следващата година?


Н. Гавазов

Уилямс намекна, че ще напусне Атлетик следващата година?

Нико Уилямс доминираше в трансферните истории в Испания през лятото. Той бе силно свързван по-специално с Барселона и по време на Евро 2024 бе питан за евентуално преминаване в Каталуния. В крайна сметка той отхвърли възможността – според съобщенията, защото не успя да получи определени гаранции – и той остана в Атлетик.

Не е тайна, че Уилямс има толкова много любов към Атлетик, който е клубът му от детството. Той каза това по време на интервю за DAZN след съботното поражение с 1-0 от Атлетико Мадрид, въпреки че вероятно е отворил вратата към окончателно напускане през 2025 г.

"Вече бе показано, че съм щастлив тук, тези неща се изпълняват от моя агент. Вече реших да бъда тук още една година, да продължа да израствам в Атлетик, това е важното сега. Имах предложения да правя други неща, които друг играч би направил, но реших да продължа още една година", заяви Уилямс.

Използването на фразата "още една година“ от страна на Уилямс може да се тълкува като това, че той е готов да се премести следващото лято, ако се появи правилната възможност – особено след като той не спомена, че иска да остане в Атлетик Клуб за много години напред. Барселона може да възобнови интереса им, въпреки че ще трябва да подреди финансите си през следващите 9-10 месеца.

  Сподели
34