Реал изпусна да победи Барса в спектакъл на Сантяго Бернабеу (видео)


В. Мухарски

Реал изпусна да победи Барса в спектакъл на Сантяго Бернабеу (видео)

Реал Мадрид и Барселона завършиха наравно 2:2 в първи мач за Суперкупата на Испания. По този начин двата тима оставиха най-интересното за реванша на "Камп Ноу" в сряда. Сблъсъкът предостави възможността на феновете да наблюдават двамата най-добри футболисти в света един срещу друг - Лионел Меси и Кристиано Роналдо.

Столичани започнаха по-активно и още в 10-ата минута Карим Бензема бе много близо до попадение, след хубав удар с глава, но Валдес се намеси подобаващо в тази ситуация. "Белия балет" водеше в резултата само три минути по-късно. Тогава Бензема се справи с Абидал и намери по-отличен начин Месут Йозил, който реализира за 1:0.

В 35-ата минута гостите стигнаха до изравнителен гол. Давид Вийя надигра Серхио Рамос и с удар от пеналта не остави никакви шансове на Икер Касийяс. Малко преди края на първата част, звездата на "каталунците" Лео Меси напредна в наказателното поле и с хубав удар направи резултата 2:1 за Барса.

След почивката играчите на Жозе Моуриньо стигнаха до така желания втори гол. Това стана в 55-ата минута, когато след заучено положение между Бензема и Чаби Алонсо завърши с голов удар на бившия играч на Ливърпул - 2:2.

До края на срещата футболистите на Реал изпуснаха куп положения пред вратата на Валдес. Най-близо до гол бе Роналдо, но и той нямаше шанс при завършващия удар. Малко преди края португалската звезда поиска дузпа след сблъсък с вратаря Валдес, но такава не бе отсъдена. По този начин двата тима завършиха наравно 2:2.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
132