Райо Валекано – Барса: Каталунците ще запишат трети успех


Н. Гавазов

Райо Валекано – Барса: Каталунците ще запишат трети успех

Райо Валекано - Барселона

Стадион: "Валекас", Мадрид

Дата: 27.08.2024 г.

Час: 22:30

Съдия: Сезар Сото

Барселона ще се опита да постигне три победи от трите си мача в началото на кампанията в Ла Лига 2024-25, когато гостува на Райо Валекано във вторник вечер.

Отборът на Ханси Флик победи Валенсия и Атлетик Билбао в първите си два двубоя от новия сезон, докато впечатляващото начало на Райо доведе до това, че столичният тим  спечели четири точки от двата си мача.

 Райо постигна отличен резултат в първия си сблъсък за новия сезон, като записа изненадваща победа с 2:1 като гост на Реал Сосиедад, преди да раздели точките с Хетафе при нулево равенство последния път.

Четири точки от два мача представлява силен старт за отбора на Иниго Перес, който сега има последователни домакински мачове срещу каталунските отбори Барселона и Еспаньол, като първият им двубой след предстоящата международна пауза ще се проведе срещу Осасуна на 14 септември.

Лос Франхирохос завършиха на 12-то, 11-то и 17-то място в трите си кампании в Ла Лига, откакто се завърнаха в елита, но бяха само на пет точки пред последните три тима от миналия сезон.

Отборът на Перес успя да подсили състава си с петима играчи това лято, като същевременно имаше и пет напускания, като най-голямата раздяла от тях се оказа Андрес Мартин в Расинг Сантандер.

Райо се наслаждав на последните си срещи с Барселона, триумфирайки в три от последните си шест мача в Ла Лига, претърпявайки само едно поражение в процеса, което се оказа загуба с 3-0 в последната им среща през май.

Междувременно Барселона също направи силен старт на сезона, откривайки кампанията си с успех с 2-1 над Валенсия на 17 август, преди да победи Атлетик със същия резултат в събота вечер.

Голяма част от разговорите преди мача бяха около Нико Уилямс , който отхвърли шанса да се присъедини към Барселона, за да остане в Атлетик, но Ламине Ямал и Роберт Левандовски бяха вписани в таблицата за резултата от колектива на Флик, за да гарантират  шест точки от началните им два мача и така да покажат, че надеждата за титла не е напразна.

Извън терена остават проблеми, като клубът се бори да премести играчи в по-късните етапи на пазара, за да гарантира, че Дани Олмо и всички потенциални закъснели пристигащи могат да бъдат регистрирани, но като цяло говорим за силен старт на сезон от отбора, като Левандовски особено впечатлява.

Барселона всъщност не успя да победи Райо в пет мача от Ла Лига между октомври 2021 г. и ноември 2023 г., а последният мач между тези два отбора в Мадрид завърши при равенство 1-1 миналия ноември.

Каталунският екип обаче ще знае, че границата за грешка този сезон е малка поради превъзходството на Реал Мадрид, и те ще влязат в мача във вторник като силен фаворит за триумф.

Райо отново няма да разчита на Андрей Ратиу поради мускулен проблем, но иначе домакините са в добра форма за мача във вторник и не се очаква да има много изненади в отбора.

Що се отнася до Барселона, петима играчи ще пропуснат надпреварата поради контузия, като Андреас Кристенсен , Ансу Фати , Роналд Араухо , Френки де Йонг и Гави не са на разположение за избор.

Старши -треньорът Флик призна , че "не знае“ дали новото попълнение Олмо ще бъде регистрирано навреме, но дори клубът да успее, е малко вероятно испанецът да започне поради липсата на мачове.

Може да има само една промяна на отбора, който излезе на терена за първия съдийски сигнал срещу Атлетик, с Фермин Лопес , който се завърна след усилията си за Испания както на Евро 2024, така и на Олимпиадата, заменяйки Феран Торес.

Райо заслужава огромна похвала за стабилния старт на кампанията си, а освен това столичният тим показа през последните години, че може да причини проблеми на Барселона. Очакваме битката във вторник да е напрегната, но Барселона има достатъчно качество, за да постигне три поредни победи този сезон.

Прогноза: Райо Валекано – Барселона 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Барселона (Ханзи Флик)
 
Тер Щеген
   
Кунде
Кубарси
И. Мартинес
Балде
Бернал
Педри
Ямал
Ф.Лопес
Рафиня
Левандовски
Камело
Ембарба
Паласон
Де Фрутос
Сис
Валентин
Еспино
Мумин
Лежен
Балиу
   
Карденас
 
Райо Валекано (Иниго Перес)

Обоснована прогноза: Райо Валекано - Барселона 0:1

  Сподели
39