Анонс на 3-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 3-ти кръг на Примера Дивисион

Виляреал – Селта Виго
Дата: 26.08.2024 г.
Час: 22:30

Гол в 95-ата минута донесе първа победа за Виляреал за настоящия сезон. В предишния кръг "жълтата подводница“ срази с 2:1 като гост състава на Севиля, а в откриващия си мач за кампанията завърши 2:2 у дома с амбициозния Атлетико Мадрид.

Селта продължава да се без грешка до момента. В последния си мач "небесносините“ надиграха с 3:1 у дома Валенсия след обрат, а в първия кръг галисийци сразиха Алавес с 2:1 отново на собствен терне.

Прогноза: Виляреал – Селта Виго 3:2


Майорка – Севиля
Дата: 27.08.2024 г.
Час: 20:00

Майорка изпълни целта си през миналогодишната кампания и клубът се спаси от изпадане, завършвайки на 15-то място в подреждането. Сезонът можеше да бъде отличен за "пиратите“, но загубиха финала за Купата на Краля от Атлетик Билбао. Първия кръг от сезона островитяните не се дадоха на шампиона на Испания и Европа – Реал Мадрид, завършвайки 1:1 у дома с гранда от столицата, но в следващия Майорка отстъпи с 0:1 на гости на Осасуна.

Севиля започна с огромни надежди последния сезон, в който клубът беше действащ носител на трофея в Лига Европа. Кампанията обаче се превърна в тотален провал за "рохибланкос“, които в голяма част от нея бяха дори в близост до опасната зона, а в крайна сметка завършиха на незавидното за отбор от техния ранг 14-то място. В първия ден от сезона Севиля завърши 2:2 на гости на Лас Палмас, въпреки че на два пъти повеждаше в резултата. В последния си мач южняците допуснаха попадение дълбоко в добавеното време и отстъпиха с 1:2 у дома от Виляреал.

Прогноза: Майорка – Севиля 2:2


Атлетик Билбао – Валенсия
Дата: 28.08.2024 г.
Час: 20:00

Атлетик Билбао започва новия сезон с големи очаквания, след като завършиха 5-ти в крайното подреждане в предишната кампания. Баските спечелиха Купата на Краля и прекъснаха 40 годишна суша без значим трофей. Сега амбициите на "лъвовете“ отново са свързани с възможно най-предно класиране. Към момента Атлетик Билбао запази ядрото от предходната кампания, но след първите два кръга северняците са без успех – 1:1 с Хетафе и поражение с 1:2 от Барселона.

Валенсия не успя да изпълни програма минимум и последната кампания се оказа провал за "прилепите“. Играчите на Рубен Бараха бяха близо до това да се класират за участие в европейските клубни турнири, но в крайна сметка "лос че“ завършиха на 9-та позиция в подреждането. Сега валенсианци ще се опитат да надградят, макар че обстановката в клуба от "Местая“ е много напрегната и от години насам фенове и ръководство са в открита вражда. В първия кръг от сезона "прилепите“ допуснаха обрат и отстъпиха с 1:2 у дома от Барселона, а в последния си мач Валенсия пак беше обърнат, но с 1:3 на гости на Селта.

Прогноза: Атлетик Билбао – Валенсия 2:0


Валядолид – Леганес
Дата: 28.08.2024 г.
Час: 20:00

Валядолид бързо взе поправителния и се завърна обратно в Ла Лига, като през последните няколко сезона "виолетовите“ ту изпадат, ту се завръщат обратно в елитната дивизия. До момента Валядолид е много активен на трансферния пазар и явно стяга редиците за утвърждаване в Примера. Клубът от едноименния град започна с победа с 1:0 у дома над новака Еспаньол, а в последния си мач очаквано отстъпи с 0:3 на гости на шампиона Реал Мадрид.

Леганес също се завърна в елита след само един сезон в Сегунда. Малцина бяха тези, които смятаха, че клубът от покрайнините на Мадрид ще може да се върне бързо обратно в Ла Лига, но Леганес почти през цялата последна кампания бе водач в долния ешелон и заслужено го спечели. Сега целта пред хората на Борха Хименес ще е да се затвърдят отново в Примера, като запазят елитния си статут. В първия ден от сезона Леганес направи 1:1 на гости на Осасуна, а след това "лос пепинерос сразиха с 2:1 у дома Лас Палмас.

Прогноза: Валядолид – Леганес 0:0


Реал Сосиедад – Алавес
Дата: 28.08.2024 г.
Час: 22:30

Реал Сосиедад се утвърди сред водещите отбори в испанския елит. През последната кампания обаче баските позагубиха малко от инерцията, но въпреки това успяха да се класират за участие в европейските клубни турнири. В първия кръг баските отстъпиха изненадващо с 1:2 у дома от Райо Валекано, но след това се наложиха с 1:0 на гости на новака Еспаньол.

Алавес постигна целта си през миналогодишната кампания, в която беше от позицията на новак. Баските бяха стабилни и в нито един момент не се доближиха до опасната зона. В първия ден от кампанията Алавес допусна обрат за крайното 1:2 на гости на Селта, а след това направи 0:0 у дома с коравия Бетис.

Прогноза: Реал Сосиедад – Алавес 2:1


Осасуна – Жирона
Дата: 29.08.2024 г.
Час: 20:00

Осасуна отново завърши в т.нар. "златна среда“ в Примера. Новият треньор на тима е Висенте Морено, който ще трябва да се доказва след фиаското, което претърпя през последната кампания, когато беше начело на Алмерия. В първия кръг Осасуна не успя да сломи у дома новака Леганес за крайното 1:1, но след това се наложи с 1:0 у дома над Майорка.

Жирона беше абсолютната сензация на сезон 2023/24 в Примера. Отборът от едноименния каталунски град завърши на 3-то място в крайното класиране и си гарантира историческо участие в груповата фаза на Шампионската лига. Мнозина очакват да има спад в изявите на водения от Мичел клуб, който едва ли ще може да смогне на интензивното темпо между Примера и Шампионската лига. В първия ден от кампанията Жирона завърши 1:1 на гости на Бетис, а след това падна с 0:3 на гости на Атлетико Мадрид.

Прогноза: Осасуна – Жирона 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
23