Барса се включва в битката за Мерино


И. Ангелов

Барса се включва в битката за Мерино

Съобщава се, че Барселона иска Микел Мерино от Реал Сосиедад, като испанските гиганти са уверени, че ще победят Арсенал и Атлетико Мадрид за неговото подписване. Докато предсезонната подготовка продължава, мениджърският екип на Барселона, включително мениджърът Ханси Флик и спортният директор Деко, усърдно работят, за да идентифицират и запълнят пропуските в състава.

Целта е да се повиши качеството и конкурентоспособността на отбора, като се гарантира, че ще са в силна позиция да се борят за титли през следващия сезон. Джошуа Кимих е основната цел за Барселона, но осигуряването на трансфера му се оказа предизвикателство, тъй като според информацията до тук Байерн Мюнхен иска 50 милиона евро (42 милиона британски лири/55 милиона долара) за него.

Според Relevo, Барселона търси "box-to-box“ полузащитник с опит и солидно досие, което довело до Мерино. Той пасва идеално на профила и е получил одобрението на треньора Флик. Гъвкавостта на Мерино му позволява да играе както близо до средата, както се вижда със Зубименди в Реал Сосиедад, така и като по-напреднал полузащитник, роля, в която той се представи отлично по време на Евро 2024.

Договорът на Мерино с Реал Сосиедад е до 2025 г. и той все още не е дал съгласие за удължаване. Това накара Барселона да обмисли предприемане на ход. Каталунският клуб вярва, че може да осигури Мерино за около 20 милиона евро (17 милиона британски лири/22 милиона долара), което е значително по-ниска сума от 50 милиона евро (42 милиона британски лири/55 милиона долара), които Байерн иска за Кимих. Това прави играча привлекателна и достъпна алтернатива.

Арсенал и Атлетико Мадрид също изразиха силен интерес към Мерино. И въпреки усилията на мениджъра на Арсенал Микел Артета, Барселона изглежда има предимство в надпреварата за полузащитника, тъй като според съобщенията Мерино предпочита преминаване в каталунския гигант, което добавя към оптимизма на клуба за финализиране на трансфера.

  Сподели
35