Барса: Камп Ноу ще е готов преди новата година


И. Ангелов

Барса: Камп Ноу ще е готов преди новата година

Вицепрезидентът на Барселона Елена Форт обяви, че отборът ще се завърне на "Ноу Камп" този сезон. Работата по обновяването на стадиона продължава, като Форт е уверенa, че Барса ще играе отново на терена "до края на годината“.

"Работите следват планираната програма и вървим по график“, каза Форт пред Efe. "Първата ни идея беше да се опитаме да достигнем емблематичната дата 29 ноември, когато ще отпразнуваме нашата 125-та годишнина. Ще отнеме още няколко дни, но днес можем да кажем, че ще имаме стадиона готов за игра в края на годината.

"По време на преговорите ние гарантираме ангажимента на строителната компания за спазване на сроковете. И да, има неустойка, ако не доставят 60% от готовия стадион до края на годината. Това е една от многото клаузи, които има и ако му дойде времето, ще трябва да я приложим, но мисля, че това време няма да настъпи.

"Когато някой ти плати 1,5 милиарда евро (конкретно става дума за 1,45 милиарда от фонд с 20 инвеститора, воден от американските банки Goldman Sachs и JP Morgan), срещите са постоянни и има външен контрол от страна на част от финансистите, така че да няма проблеми. В този смисъл линията, която следваме, е фантастична. Те са много щастливи, както и ние."

  Сподели
25