Мбапе заговори за отношенията си с Роналдо


И. Ангелов

Мбапе заговори за отношенията си с Роналдо

Килиан Мбапе разкри специална връзка с Кристиано Роналдо след елегантно кимване на легендата на Реал Мадрид на бляскавата му презентация на "Сантиаго Бернабеу". Дългоочакваният трансфер на Мбапе в Реал Мадрид завърши със зрелищно откриване на препълнения стадион. Преминаването на френската звезда в испанския гранд сложи край на продължителна трансферна сага, която продължи повече от две години.

По време на представянето Мбапе отдаде почит на Роналдо, който носеше същата фланелка, когато направи емблематичния си трансфер от Манчестър Юнайтед в Реал Мадрид през 2009 г. "Бернабеу“ беше пълен с ентусиазирана публика, 85 000 фенове, напомняйки за рекордния прием на Роналдо преди 15 години.

В знак на поклон към своя футболен идол, Мбапе пресъздаде известното "uno, dos, tres, Hala Madrid!“ на Роналдо, като поздрав към феновете. Това беше не само почит към Роналдо, но и израз на възвишеното възхищение на Мбапе към португалския талисман.

След презентацията си Мбапе каза на първата си пресконференция в Реал: "Завършването на презентацията с "Un, dos, tres, Hala Madrid“ беше реверанс към Кристиано Роналдо. Той е приятел, който е направил история в този клуб. Той винаги ми е давал съвети относно играта и способността да останеш свързан със страстта си."

Мбапе добави за това, че се възприема от публиката като подпис на "галактико“: "Все още съм никой в ​​Реал, не съм играл нито един мач. Подобно посрещане, когато още не съм направил нищо тук, е невероятно. Благодаря на феновете... Искам да покажа на терена какво мога да направя. Ако се впиша добре, ще вложа енергията си в това да се адаптирам към отбора. Това е номер 1 приоритет."

Очакванията са огромни за Мбапе, тъй като той наследява фланелката с номер 9, носена някога и от Роналдо. Бившият нападател на Пари Сен Жермен се очаква да започне да работи, когато Реал открие новия си сезон в Ла Лига като гост на Майорка на 18 август.

  Сподели
50